Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İhtisas Eğitim Görevlileri Semineri’ Antalya’da başladı.
İhtisas Eğitimi programı, içerik, ders sayısı, materyallerin yeterliği, ders işleyiş yöntem ve teknikleri üzerinde müzakereler yapmak ve ihtisas eğitiminin etkinlik ve verimliliğini en üst seviyeye yükseltmek amacıyla düzenlenen ve 4 gün sürecek olan seminere, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. H. Kâmil Yılmaz, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, Hizmet içi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Eğitim Merkezleri Müdür ve eğitim görevlileri ile Sudan ve Suriye uyruklu Arapça eğiticiler katılıyor.
Seminerin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, dini ilimlerdeki en önemli problemlerden birinin model insanın azalmış olmasından kaynaklandığını söyledi.
İlmin en iyi şekilde usta-çırak geleneği içerisinde öğrenilebileceğini kaydeden Başkan Yardımcısı Yılmaz, “dini ilimlerdeki en önemli problemlerimizden biri de model insanın azalmış olmasıdır. Problem, usta-çırak ilişkisinde talebe yetiştirecek olan insanlarımızın az olması ve bu geleneği maalesef terk etmiş olmamızdan kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bu gelenek yeniden hayata geçirilmeli ve asistanlık kurumu yeniden tesis edilmelidir” diye konuştu.
Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş da 1976 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinin kurulmasıyla bir çok önemli alimin yetiştiğini söyledi. “Efendimiz (s.a.v.)’in varisleri olduğumuz gibi, o süreç içerisinde ilmi bize kadar getiren âlimlerin de varisleriyiz” diyen Erbaş, “o zaman onlara layık varisler olmak zorundayız. Acaba gerçekten varisliğimizi iyi sürdürebiliyor muyuz? Bunun müzakeresini yapmak için buradayız” diye konuştu.
Diyanethaberler.com