Diyanet, 4 bin görevli ile 63 bin hacıya hizmet veriyor…

İslam
Hac organizasyonunda yaklaşık 40 yıllık tecrübeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda hacı adaylarının herhangi bir aksilikle karşılaşmamaları ve ibadetlerini rahatlıkla yapabilme...
EMOJİLE

Hac organizasyonunda yaklaşık 40 yıllık tecrübeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda hacı adaylarının herhangi bir aksilikle karşılaşmamaları ve ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için çaba sarf ediyor.

Arafat’ta bütün çadırlar klimalı olacak…

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılı hac organizasyonunda bir ilke imza atarak kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarının hacı olabilmesi için önümüzdeki hafta çıkacağı Arafat’taki bütün çadırları klimalı ve yüksek çadır yaptı.

Geçtiğimiz yıl yine bir ilk olarak 120 yatak kapasiteli günlük 2 bin hastanın ayakta tedavi edilebileceği yeni Mekke Hastanesini hizmete açan Diyanet İşleri Başkanlığı, haccın giderek yaz mevsimine denk gelmesinden dolayı hacıların daha huzurla ibadet edebilmesi için Arafat’taki bütün çadırları klimalı yaptı.

24 saat sağlık hizmeti yürüten Diyanet Hac Organizasyonu Sağlık Ekip Başkanlığı, Arafat için de özel sağlık çadırları kuracak. Kronik rahatsızlığı olan hastalar ve diyaliz hastaları için tedavilerini devam ettirebilecekleri imkanlar sunan sağlık ekibi, Arafat’ta da yataklı sağlık çadırları ile hastalara hizmet verecek. Yatakta tedavi gören hastaların Arafat’a intikalleri ambülanslarla sağlanacakken daha kötü durumda olan hastalar için helikopter ambülanslar hizmet verecek.

Diyanet, kutsal topraklarda yaklaşık 4 bin görevliyle hizmet veriyor…

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarının hac görevini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmeleri için yaklaşık 4 bin görevliyle hizmet veriyor.

Arafat’ın yaklaşmasıyla çalışmalarına hız veren tüm ekipler, kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 63 bin hacı adayı için çalışmalarını tamamlamış durumda.

Özellikle Arafat’a intikallerin sağlanmasında ve Arafat sonrası için her türlü önlemin alındığı hac organizasyonunda 4 bin görevli aynı anda Arafat’ta hacılara hizmet verecek.

63 bin hacı adayına her gün sıcak yemek…

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2014 yılı hac organizasyonunda bir ilke imza atarak, Türk hacılarının kaldığı otellere yemek dağıtımını tek bir merkez mutfaktan sağlanmasına başlamıştı. 45 bin hacı için her gün yemek çıkaran merkez mutfakta çalışan personelin tamamı Türklerden oluşuyor. Aşçı, aşçı yardımcıları, gıda mühendisleri ve diyetisyenlerden oluşan mutfak ekibinin hazırladığı yemeklerin dağıtımı, yemeklerin bozulmadan dağıtılmasını sağlamak için hijyen şartlarına uygun özel tasarlanmış tırlar aracılığıyla sağlanıyor.

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, Gıda Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Mekke Belediye Başkanlığı ve Ümmül Kura Üniversitesi Mutfak Derecelendirme Komisyonu tarafından, hijyen, sağlık ve kalite kontrolü açısından birinci seçilen merkez mutfakta Türk damak tadına uygun yemekler, Türk hacılarının kaldığı otellere dağıtılıyor.

Kabe’de namaz kılmak isteyenler için özel servis… 

Hac görevini ifa etmek için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları zamanlarının çoğunu Kabe’de namaz kılarak ve dua ederek geçiriyor. Beş vakit namazını Kabe’de kılmak isteyen hacı adayları için otel önlerinde servis imkanı sunuluyor. Hacı adayının Kabe’ye ulaşmasını sağlamak için kaldığı otelden Mescid-i Haram’a oradan tekrar otele ring usulüyle çalışan servisler hacı adayları için 24 saat hizmet veriyor.

Arafat’a intikallerin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı servis ekibinde Arafat için 120 personel hizmet verecek. Vardiya usulü ile 24 saat hizmet verecek ekipler belirlenmiş noktalarda yönlendirmelerle tüm hacı adaylarının Arafat’a çıkışını sağlayacak.

Gece karanlıkta görülebilecek fosforlu kıyafetler ve ışıklı tabelalar aracılığıyla Arafat çıkışında yönlendirmede bulunacak ekipler dönüş yolunda da hacılara eşlik edecekler.