Arefe günü oruç tutana!..

İslam
Peygamber Efendimiz ( s.a.v.) buyurdular ki: "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de a...
EMOJİLE

Peygamber Efendimiz ( s.a.v.) buyurdular ki:

"Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki Peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O’nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc 246)

Arefe günü tutulacak oruç, 1000 günlük nafile oruca bedeldir. İki Cihan Serveri Efendimiz (s.a.v.) mübarek ifadeleri ile arefe günü orucunun faziletleri hakkında buyurdular ki:

"Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselâmdan, Sûr’a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevap yazılır."

"Arefe orucu, 2000 köle azad etmeye, 2000 deve kurban kesmeye ve Allah (c.c.) yolunda cihâd için verilen 2000 ata bedeldir."

" Geçmiş bir yılın ve gelecek bir yılın günahlarına kefâret olur."

Ayrıca;

Arefe gününün sabah namazından itibaren bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakit, farz namazını müteâkip birer defa (Allahü Ekber Allâhü Ekber Lâ ilâhe İllâllahü Vallâhü Ekber, Allâhü Ekber ve Lillâhi`l-Hamd ) şeklinde teşrik tekbirleri getirmeyi de lütfen unutmayınız!

KORKMAYIN, İNFAK EDİN!

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“De ki: Rabbim, kullarından dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden de) kısar. Siz hayıra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.” (Sebe’, 39)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Ey Âdemoğlu! (Allâh için) infâk et ki, sana da infâk olunsun!” (Buhârî, Tefsîr 11/2, Nafakât 1; Müslim, Zekât 36, 37)

Rasûlullah (sav) bir başka hadîste şöyle buyurdular:

“Allah’ın bir takım melekleri vardır ki onları arşının altında dilediği gibi yaratmış ve dilediği gibi şekillendirmiştir. Bu meleklere her gün güneş doğmadan ve batmadan önce iki kere şöyle nidâ etmelerini ilhâm etmiştir: ‘Biliniz ki kim âile fertlerine ve komşularına bolluk ve genişlik sağlarsa Allah da ona hem dünyada hem de âhirette bolluk ve genişlik verir. Yine biliniz ki kim de darlık ve zorluk çıkarırsa Allah da ona darlık verir. Biliniz ki Allah size aile fertlerinize harcama yaptığınız bir dirhem için yetmiş kıntardan daha hayırlısını verir. Bir kıntar, ağırlık olarak Uhud Dağı kadardır. O halde infak edin, korkmayın, daraltıp kısmayın, cimrilik yapmayın. En çok infakınız Cuma günü olsun.” (Deylemî, Hadis no: 693)

TEŞRİK TEKBİRİ

Kurban Bayramı’nın Arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, 23 vakitte, yalnız başına veya cemaatle kılınan farz namazlarının arkasından birer defa:

“Allahu ekber Allahu ekber, La İlahe illallahu va’llahu ekber, Allahu ekber ve lillahi’l Hamd”

Diyerek tekbir getirmek, erkek-kadın, imam-cemaat, mükim-misafir her müslümana vaciptir. Buna teşrik tekbiri denir.

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

El-Kerîm: Keremi, yardımı ve ikramı sonsuz olan, hiçbir karşılık beklemeden veren, ihsan eden, cömertlikte, eli açıklıkta tek olan, her türlü iyiliğin, faziletin sahibi olan demektir.


Kısa Günün Kârı

Unutmayalım ki, Hakk’ın rızâsı için yapılan her türlü samîmî infak, en güzel âhiret azığı ve ebedî saâdet sermâyesidir.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107