Yedeklik Yoklaması ve İlk Yoklama Kalkıyor

Olaylar
Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanI Nihat Ergün, akaryakıtta şeker pancarı bazlı kimyasalları kullanmasına ilişkin 2013’ten itibaren yürürlüğe girecek düzenlemenin, şeker pancarı üretimi alanların...
EMOJİLE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanI Nihat Ergün, akaryakıtta şeker pancarı bazlı kimyasalları kullanmasına ilişkin 2013’ten itibaren yürürlüğe girecek düzenlemenin, şeker pancarı üretimi alanlarının da genişletilmesine imkan verebileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının ve bağlı kuruluşların 2012 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ergün, KOSGEB’in, sicili bozuk işletmelerle ilgili araştırma yapmadığını, işletmenin sicilinde bir sorun varsa, bu araştırmayı bankanın yaptığını bildirdi. Ergün, teminat sorunu olan KOBİ niteliğindeki işletmelere, Kredi Garanti Fonu üzerinden teminatlandırma imkanı sağladıklarını ifade etti.

Milli Prodüktivite Merkezinin, verimlilik üzerine çalışması gereken bir kurum olduğunu, ancak eski kanundan kaynaklanan nedenlerle Türkiye’nin en verimsiz kurumlarından biri haline geldiğini anlatan Ergün, çalışanların birikimi ve tecrübesini de dikkate alarak bu kurumu genel müdürlüğe dönüştürdüklerini söyledi.

Bakan Ergün, başka bir soruyu yanıtlarken, ”TÜBA üyeleri için, ‘yaşını başını almış, boş boş gezenler’ diye bir ifadeyi asla kullanmadım. TÜBA’nın şeref üyeleri, asli üye olma yaşını geçmiş olan üyelerden oluştuğu için o şekilde değerlendirmek mümkün. Şeref üyeleri 67 yaşının üzerinde ama takdir edilmesi gereken bir bilim adamımız tespit edildiğinde şeref üyesi yapılabiliyor. Yoksa ben böyle bir manaya gelecek bir cümle asla kullanmadım” diye konuştu.

Pancar üretimi konusuna değinen Ergün, geçmiş yıllarda 22 milyon tonluk üretim yapılmış olabileceğini ancak Türkiye’nin şeker politikalarını belirlerken, şeker ihtiyacı ile şeker pancarı üretim kotası arasında doğrudan ilişki kurulduğunu söyledi. Ergün, ”Dolayısıyla şeker ihtiyacımız ne kadarsa, şeker pancarı üretimimizin o kadar olması icap etmektedir. Akaryakıtta şeker pancarı bazlı kimyasalları kullanmasına ilişkin 2013’ten itibaren yürürlüğe girecek olan düzenleme, belki şeker pancarı üretimi alanlarının da genişletilmesine imkan verecektir” dedi.

-”Askerlik şubelerine ihtiyaç azalıyor”-

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da ”6191 sayılı yasa ile 12 Mart döneminde ordudan atılanların bu yasa çerçevesinde dönmesi mümkün değil mi?” sorusuna, ”Yasanın maddesi çok açık, ‘Yargı yolu kapatılan işlemler suretiyle askeriyeden ilişiği kesilmiş olan kimseler hakkında uygulanır’ diyor. Yargı yolu kapalı değildi. O zaman şununla geliyorlar bizim karşımıza: ”Yargı yolu kapalı değildi ama o zamanki yargı da yargı değildi’ diyorlar. Ancak yasada böyle yazmaz” dedi.

Yılmaz, füze kalkanı ile ilgili sözleşmenin ABD ile yapıldığını, ancak sözleşmenin içindeki maddede bunun NATO’ya devrine ilişkin hükümler olduğunu söyledi. Yılmaz, ”Bunun benzeri 2010 yılında İsrail’de kullanıldı. Dolayısıyla radarın NATO’nun amaçları doğrultusunda kullanılacağı yolunda hiçbir şüphemiz yoktur. Kaldı ki sözleşmedeki maddelere aykırı bir uygulamaya geçilmesi halinde bu sözleşmeyi iptal edebilme hakkımız da var. Radar, NATO ülkeleri dışında bir başka ülkenin savunması için kullanılırsa, sözleşmeyi iptal edebilme hakkımız var” açıklamasında bulundu.

Askerlik şubeleri ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Yılmaz, askerlik işlemlerini kolaylaştırmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

”Yedeklik yoklamasını, ilk yoklamayı ve askerlik meclisini kaldıracağız. Şu anda sadece günde iki kişinin geldiği askerlik şubelerimiz var. Yıllık 700’ün altında gelenler var. Mesafe de 45 dakikadan az ise ki zaten internet üzerinden yapılacak, o zaman bu askerlik şubelerini açık tutmanın bir faydası olmadığını düşünüyorum. Artık nüfus göçüyor, büyük illere geliyor. Nüfusu düşük olan ve göç veren illerdeki askerlik şubelerine ihtiyacın azaldığı görülmüştür.”

Genel Kurulda, daha sonra yapılan oylamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu Başkanlığı(TÜBİTAK) Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının 2012 yılı bütçeleri kabul edildi.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107