Yazar ve sosyologlardan teröre kınama

Olaylar
Yazarlar, Ankara’da düzenlenen, 37 kişinin hayatını kaybetmesine, 71 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadı. Ankara’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin AA muha...
EMOJİLE

Yazarlar, Ankara’da düzenlenen, 37 kişinin hayatını kaybetmesine, 71 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadı.

Ankara’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan gazeteci, yazar Nihal Bengisu Karaca, Türkiye’nin “kalbine” üst üste saldırılar olduğunu belirterek, “Terör sadece canımızı değil, irademizi, inancımızı, direncimizi de hedef alıyor. Terör örgütleri artık şu ya da bu grup için kazanım elde etmeyi değil Türkiye’yi kaos ortamına dönüştürmeyi bu yolla Suriye’yi daha rahat bölüşmeyi planlıyorlar” dedi.

Gencer: Türkiye uluslararası terörün ana hedefi haline geldi

Yazar Prof. Dr. Bedri Gencer de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Birincisi, devletlerarası geleneksel total savaşların bittiği nükleer çağda savaş terör aracılığıyla yürütülüyor. İkincisi, dünyanın en kritik coğrafyasında yaşayan Türkiye, bu uluslararası terörün ana hedefi haline gelmiş durumda. Maalesef, coğrafyanın kaderini yaşıyoruz, terör gibi belalar, bu ülkenin kaderi. Terörle savaştan galip çıkma şansını ise devlet, millet dayanışmasının derecesi belirleyecektir. Milli dayanışma potansiyelimize göre terör, faillerinin amaçlarının tam tersine lehte sonuçlar verebilir.”

Arslan: PKK ve türevi örgütler Kürtlerin yüzkarası

Sosyolog, yazar Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, saldırıyı kimin yaptığını anlamak için terör uzmanı olmak gerekmediğine dikkati çekerek, “Patlamadan sonra bir kere daha PKK ve türevi örgütler Kürtlerin yüzkarası, kusmuğu ve safrası haline gelmiştir” diye konuştu.

“Sosyal medyada dehşet yaratmak da terör eylemi”

İlahiyatçı, sosyolog Vehbi Başer, “Terör, suikast, bombalama, toplu katliam gibi ‘etkili şiddet eylemleri aracılığıyla toplumu infiale sevketme’ olduğu kadar, sosyal medya gibi mecralarda ‘dehşet yaratarak güven hissini ortadan kaldırma’, şiddeti siyasal bir araç olarak kullanmak suretiyle toplumda korku, yılgınlık ve kitlesel çalkantılar yaratma ve nihayet meşru kamu otoritesini işlemez hale getirerek ‘siyasi istikrarı zedeleme, sarsma ve yıkıma uğratma’ gibi psişik, sosyal ve siyasi faaliyetleri de kapsamaktadır” dedi.

Dilipak: Uluslararası düzenin meydan okumasıdır

Yazar Abdurrahman Dilipak, “Birileri ‘Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle’ demek istiyor. Bir kişiye yapılan bir saldırı, nasıl bir topluma yöneltilmiş bir tehdit ise, taşeron, tetikçi, bombacı kim olursa olsun, aslında uluslararası düzenin bu anlamda bir meydan okumasıdır bu saldırı. Kuklaya değil, kuklacıya bakmamız gerek.. Bu saldırılar ilk kez olmuyor, son kez de olmayacak. Birileri ‘hayır’ diyebilen bir Türkiye istemiyor” diye konuştu.

Yazar Esra Elönü ise “Ceset torbalarının bile o vahşi cüsselere tenezzül etmediği ama içimizdeki dağ entellerinin öve öve bitiremediği PKK Ankara’da 37 masumu katletti. 37 masum artık yok Allahın rahmeti hepsinin üzerine olsun. Hep söylediğim gibi bizi faniliğimizden vurabilirler ama kardeşliğimizden asla” dedi.