Müşteri paralarını annesinin hesabına aktardı

Olaylar
Dinçer Gökçe’nin haberiUsulsüz işlemlerin bir bölümünü müşterilerin imzalı boş dekontları ile gerçekleştirdi. Çektiği paraları kimi zaman annesinin hesabına aktardı. Çalıştığı bankanın yaptığı d...
EMOJİLE

Dinçer Gökçe’nin haberiUsulsüz işlemlerin bir bölümünü müşterilerin imzalı boş dekontları ile gerçekleştirdi. Çektiği paraları kimi zaman annesinin hesabına aktardı. Çalıştığı bankanın yaptığı denetim sonrası durum ortaya çıktı. Banka şikâyet etti, savcılık soruşturma açtı; B. E. tutuklandı. B.E. 21 yıl hapis cezası ile yargılanacak.

Özel bir bankanın Avcılar Parseller Şubesi’nde çalışan B. E., müşterilerinin hesabından 217 bin lira parayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor.  Söz konusu paradan 26 bin TL iade eden B. E. bankaya verdiği 191 bin TL’lik zarar nedeni ile savcılığa şikâyet edildi.

İlgili bankanın, geçtiğimiz 18 Haziran’da yaptığı şikâyet başvurusu sonrası savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında B. E. geçtiğimiz 9 Ekim’de tutuklandı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç 10 Ekim’de tamamladığı iddianamesinde B. E.’e atılı suçları tek-tek sıraladı.

HAZİRAN 2008’DE BAŞLADI

İlgili bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan soruşturma raporuna atıf yapılan iddianameye göre B. E. ilk zimmet suçunu 5 Haziran 2008’de işledi.  N.Ü. isimli banka müşterisi B. E. ile arkadaş oldu;  işlemlerini B. E.’ye yaptırdı. Oluşan güven ilişkisi sonrası N.Ü. kimi zaman B. E.’ye imzalı boş dekont da bıraktı. Yapılan soruşturma sonrası B. E.’nin N.Ü.’nün hesabından 67 bin TL çektiği anlaşıldı. N. Ü.’nün zararını banka karşıladı.

ZİMMETİ ‘ZİMMET’ İLE KAPATTI

B. E., N.Ü.’nün hesaplarından sonra bu kez bir başka müşterisi olan G.Ö. ve oğlunun  hesabından para çekmeye başladı.  Her iki müşterinin hesaplarından çıkan paranın 117.916 TL olduğu belirlendi. B. E., çektiği parayı annesinin hesabına havale etti. B. E., söz konusu hesaplar ile ilgili verdiği ifadede yaklaşık 73 bin TL’yi zimmetine geçirdiğini kabul etti. G.Ö. ise hesabından para çekildiğini, bankanın Şirinevler şubesine gittiği zaman öğrendi.

G.Ö. yaşadığı şoku atlattıktan hemen sonra B. E.’yi aradı ve paranın hesabına yatırılmasını istedi. Aksi takdirde şikâyet edeceğini söyledi. Telaşa kapılan B. E., G.Ö.’nün parasını yerine koymak için bu kez R.Ö ve S.Y.’nin hesaplarından 73.200 TL çekti ve G.Ö.’nün hesabına aktardı.

İMZALI BOŞ DEKONTLA İŞLEM

B. E., Ekim 19-31 Ekim 2011’de yaşadığı ‘mini kriz’den sonra müşteri hesabından para çekmeye devam etti. Bu kez, yakın arkadaş olduğu D.T.’nin imzaladığı boş dekontlar ile işlem yaptı. D.T.’nin hesabından zimmetine geçirdiği para miktarı 28 bin TL olarak kayıtlara geçti.

MÜŞTERİ FAİZİ ALMAYA GELECEK!

B. E.’nin, para çektiği müşteri hesaplarının bazılarında günü gününe işlem yapması gerektiği için de ‘zor durumda’ kaldığı anlaşıldı. Müşterisi R.Ö.’nün hesabındaki 28 bin TL’yi çeken B. E., R.Ö.’nün parasının faizini almak üzere her ayın belli gününde bankaya geleceğini bildiği için yeniden para bulmak üzere bir başka müşterisinin hesabından para çekmeye başladı.

Bu konuda en ‘güveli hesap’ Almanya’da ikamet eden S.Y.’nin vadeli hesabı olarak görünüyordu. Yapılan incelemeler sonrası S.Y.’nin hesabından çekilen paranın miktarı 96 bin TL olduğu anlaşıldı. Banka S.Y.’ye parasını faizi ile birlikte ödedi.

21 YIL HAPİS İSTEMİ
 ‘Zincirleme zimmet’ suçu ile hakkında dava açılan B. E., 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun ilgili ceza maddesine göre 21 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.  Tutuklu yargılanan B. E.’nin davası İstanbul 8 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hürriyet