Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, İstanbul’daki ‘Internet Ungovernance Forum’a telekonferansla konuştu. 2 yıldır Londra’daki Ekvador elçiliğinde kalan Assange çok ilginç açıklamalar yaptı:
Google, Facebook gibi şirketlerin farklı amaçlarla yola çıksalar bile, istihbaratın en önemli kaynağı oldu. New York Times köşe yazarı Thomas Friedman köşesinde “Serbest piyasanın gizli eli, gizli yumruğu olmadan bir işe yaramaz. Bugün o gizli yumruk rolünü ABD’nin hava, deniz gücü ve silikon vadisi üstlendi” demişti. Bunu unutmamak lazım.
Artık Google, kritik spesifik görevler için kullanılabilecek hale geldi. Dünyada her gün 1,5 milyon Android cihaz satın alınıyor. Batı istihbaratının Çin’den edinemediği bilgileri Google, Android ve YouTube aracılığıyla edinmeyi başardı.
Halkınızı dinlemekiçin altyapı kurarsanız ABD ve diğer ülkeler bu altyapı üzerinden sizi dinler. Buna karşı koymak imkansızdır.
KRİPTOLU telefon veya kripto uygulamaları konusunda özel girişimlere güvenmek büyük hata. Buraların yöneticilerinden, çalışanlarından rüşvetle, şantajla, tehditle bilgi edinmek gizli servisler için çok kolaydır. Bu nedenle özel şirketlere değil, herkesin denetimi altında bulunan açık kaynak kodlu uygulamalara güvenmeliyiz.
PEMBELEAKS!
Julian Assange, 2 yıldır yaşadığı Londra’daki Ekvador elçiliğinde çok özel 6 saat geçirdi. Assange, elçiliğin ‘pink room’unda Pamela Anderson’la sohbet etti ve eğlendi… Buluşmayı ikilinin ortak arkadaşı ünlü İngiliz modacı Vivienne Westwood, ayarladı.
ALMAN CASUS YAZILIMLARI TÜRKİYE’DE
Global Voices Online adlı ifade özgürlüğü örgütünün önceki gün yayımladığı bir rapora göre Alman şirketler, aralarında Türkiye, Bangladeş ve Rusya gibi ülkelere yasadışı yollardan sattı. Alman yasalarına göre suçluları takip etmenin yanı sıra insan hakları savunucularına saldırmak ve kitlesel gözetim yapmak için kullanılabilecek FinFisher gibi casus yazılımlar sayesinde, birçok ülkenin Münih’ten dinlendiği iddia edildi.