Mediations Bienal İstanbul’u Görmek İçin Son Günler

Güncel
Mediations Bienal İstanbul’u Görmek İçin Son Günler   Sevgili dostlarım büyük bir güncel sanat birikimini İstanbul’a taşıyan Mediations Bienal İstanbul’u kaçırmamanızı diliyorum. İstanbul’da gerç...
EMOJİLE

Mediations Bienal İstanbul’u Görmek İçin Son Günler

 

Sevgili dostlarım büyük bir güncel sanat birikimini İstanbul’a taşıyan Mediations Bienal İstanbul’u kaçırmamanızı diliyorum. İstanbul’da gerçekleşen 10. Bienal Med Alnoor Mitha, Beral Madra, Belu Fainaru-Simion, Denise Carvalho, Eunha Lee, Gu Zhenquing, Harro Schmidt, Hongrong Lyu, Hongjohn Lin, Ho Wei Ming, Juraj Čarný, Marek Sibinsky, Marianne Wagner, Mehmet Lütfi Şen, Tomasz Wendland, Valentina Gioia Levy, Yasuyuki Saegosa’dan oluşan 17 küratörün sanatla arabuluculuk kavramına gönderme yapan özel çalışmalarıyla gerçekleşti. Ayrıca programınız uyarsa 30 Kasım Perşembe ve 2 Aralık Cumartesi 15.00’te başlayan rehberli bienal turu ve sanatçı söyleşisine katılabilirsiniz.

 

Mehmet Lütfi Şen

 

 

 

10 Aralık 2023 tarihine kadar Pazarteisi hariç her gün 10.00-19.30 saatleri arasında 10. Mediations Bianeli Feshane’de sanatseverleri bekliyor.

 

17 küratörün seçkisiyle Türkiye’den 14 Dünyadan 130’dan fazla sanatçının eserleri yer alıyor bianelde. Sanatçı ve küratör Tomasz Wendland ve ekibi tarafından 2008 yılında Polonya’nın Poznan kentinde kurulan 2023 Mediations Bienali, İstanbul Büyükşehir Kültür Dairesi’nin himayelerinde Artİstanbul Feshane’de gerçekleşiyor. Yolculuğu boyunca Mediation Bienali, 33 Avrupa ve 34 Asya ülkesini temsil eden 727 sanatçının katılımını teşvik etti ve bugüne kadar 10’dan fazla çığır açan sergiye ev sahipliği yaptı. Köklerini geniş bir coğrafyada iletişim ve iş birliğini geliştirme vizyonundan alan bienal, iş birliğine dayalı çalışmalar aracılığıyla farklı şehirlerdeki çeşitli izleyicileri bir araya getirmeye çalışıyor.

 

 

Arabuluculuk Bienali özünde küresel ölçekte siyasi, ekonomik, kültürel ve ekolojik engelleri aşmayı amaçlıyor. Sanatsal ifade yoluyla arabulucu rolünü üstlenerek Asya ile Avrupa arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak için yaşamsal bir kanal görevi görüyor.

 

 

Bu ilgi çekici etkinlik, Türkiye’den ve çeşitli uluslardan 17 küratörle birlikte çalışan ve her biri dinamik bir kültürel alışverişi desteklemeye kararlı geniş bir ekibin ortak çalışmasıyla mümkün oldu. Küratör ekibi, 38 ülkeden 150’den fazla yetenekli sanatçının hazırladığı resimler, üç boyutlu enstalasyonlar, fotoğraflar, videolar ve dijital parçalar da dahil olmak üzere bir dizi büyüleyici sanat eserini izleyiciye sunuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü anan ve onurlandıran büyük güncel sanat olayında, izleyiciler, sanatçılar ve küratörler arasındaki sinerjiyi kutlamak için tasarlanmış uluslararası bir performans programları da yer alacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılını kutlayan bu anlamlı etkinlikte, dünyanın dört bir yanından sanatçılarla buluşmak temennisiyle.

 

 

*Sanathane Kültür Platformu’dan gönderilen bu ve benzeri kültür amaçlı mailler almak istemiyorsanız lütfen “istemiyorum” yazıp yanıtlayın.