İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’a 16 soru

Hukuk
İstanbul Barosu Başkan Adayı Abdullah Arar, 16 Eylül 2014 Salı günü Saat 09.30’da İstanbul-Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamasında İstanbul Barosu yönetimin şeffaf olmadığını örnekl...
EMOJİLE

İstanbul Barosu Başkan Adayı Abdullah Arar, 16 Eylül 2014 Salı günü Saat 09.30’da İstanbul-Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamasında İstanbul Barosu yönetimin şeffaf olmadığını örnekler vererek anlatan Avukat Arar, Ağustos ayında yazılı olarak sorduğu ancak cevapsız kalan sorularını bu defa medya aracılığı ile Ümit Kocasakal’a yeniden sordu.

Avukat Abdullah Arar’ın Baro Başkanı Ümit Kocasakal’dan “Şeffaf yönetim anlayışı adına cevap bekliyorum” dediği 16 soru ile ilgili açıklaması şöyle; 

*

Malumları olduğu üzere, 2014 yılı Baromuzda seçim yılıdır. Hukukun Üstünlüğü Platformu tarafından, 26 Haziran 2014 tarihinde yapılan ön seçimde Baro Başkan adayı olarak seçildim. Baro Başkan adayı olarak ilgili kurullara seçilecek meslektaşlarım ile birlikte; Anayasa ve Avukatlık Kanunu kapsamında, kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olan Baromuzun meslektaşların sorunlarına çözüm üretmek adına doğru verilere dayanmak üzere aşağıdaki bilgilerin tarafımıza yazılı olarak ve ivedilikle verilmesini talep ederim.

Sorularımız ve Talep Ettiğimiz Bilgiler

1-Baromuzun gayrimenkulleri nelerdir. Adresleri ve nitelikleri nedir. Hangi amaçlarla kullanılmaktadır. Kirada olanlar varsa kira gelirleri ne kadardır?

2- Baromuzun nakit varlığı ne kadardır. Gelir-gider tablosu geçici mizanı nedir?

3-Baromuzun mülk ve kira olarak kaç adet nakil vasıtası vardır. Kiralık olanlar varsa ne kadar kira ödenmektedir?

4-Baromuza ait ‘baro bahçe’nin işletmesi hangi esaslar çerçevesinde kim tarafından yapılmaktadır. Baromuz kira mı almakta yoksa hasılat paylaşımı mı yapılmaktadır?

5-Baro han ile ilgili süreç nasıl işlemekte ve planlanan nedir. Baromuz şu anda kaç hizmet binasında mülk ve kira olarak hizmet vermektedir?

6-İlgili mevzuatı uyarınca kurulu bulunan İstanbul Barosu Yardımlaşma Sandığı’nın; 

a) Menkul, gayrimenkul ve nakit varlığı nedir. Gelir-gider bilgileri nedir?

b) Bu sandıktan yönetime seçildiğiniz 2010 yılından itibaren kaç meslektaşımız hangi usuller ve miktarlarda yararlanmıştır?

7-Baro Disiplin Kurulunda 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde kaç meslektaşımız yargılanmış ve beraat edenler ile ceza alanlar ve cezaları nedir?

8-Adliyelerdeki baro odalarının işletilmesi ve personelin statüsü nedir?

9-Baronun adliyeler arası servis hizmetlerinin maliyeti nedir.

10-Baronun aidat geliri ne kadardır. Ödenmeyen aidatın yekûnu nedir?

11-Baro pullarından elde edilen gelir nedir? Türkiye Barolar Birliğinden Baromuza gelen/gelmesi gereken pay nedir?

12-CMK ve adli yardım servislerinden yararlanan vatandaş sayısı ve ayrı ayrı ödenek tutarları nedir? Halen tahakkuk ettiği halde ödenmeyen CMK ve adli yardım ücreti var mıdır, varsa nedir?

13-Baroda kaç personel hangi statüde istihdam edilmektedir?

14-Baro Başkanlığımızca 2010 yılından bu yana hangi mevzuat hakkında ilgili kurumlara görüş/rapor sunulmuştur. Bunların takibi açısından yapılanlar nelerdir?

15-Meslektaşlarımızın sorunları ile ilgili olarak açılan davalar ve akıbetleri nedir? 

16-2012 Genel Kurulunda hukukun üstünlüğü platformu başkan adayı ve arkadaşları tarafından genel kurula verilen ve kabul edilerek yönetim kuruluna havale edilen teklifler nelerdir ve bunlar hakkında yapılan işlemler nelerdir?

KAMUOYU ve TÜM AVUKATLAR ADINA BU SORULARA CEVAP BEKLİYORUZ. İstanbul Barosunu ve Barolar Birliğini yöneten değil yönetemeyen örgütlü azınlığın mesleğimize olan duyarsızlığına son vermenin vaktidir. Şeffaf, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla yönetilen yeni bir baro oluşturacağız.