Yıldız Holding’ten baş döndürücü fikirlere ödül

Şirketler
Yıldız Holding’in inovasyon şirketi Northstar, bir yılını doldurdu. Northstar, Yıldız Holding’in şirket ve fabrikalarındaki Ar-Ge ve kalite birimlerini tek çatı altında topladı. Bir yılda ...
EMOJİLE

Yıldız Holding’in inovasyon şirketi Northstar, bir yılını doldurdu. Northstar, Yıldız Holding’in şirket ve fabrikalarındaki Ar-Ge ve kalite birimlerini tek çatı altında topladı.

Bir yılda 300 çalışan sayısına ulaşan ve 2012 yılını yapılandırma yılı olarak değerlendiren Northstar, 2013 yılını verimlilik ve pazar inovasyonuna ayırdı. Sonuçları dün akşam açıklanan, “Baş Döndüren Fikirler” yarışması üniversite-kamu-sanayi işbirliğini güçlendirmek için düzenlendi.

Yıldız Holding Global İnovasyon Grubu Başkanı Bilal Kaafarani, şirketin geçen bir yıllık serüvenini değerlendirirken, inovasyonun önemine vurgu yaptı. Bir yıllık serüvenini şanslı olarak değerlendiren Kaafarani, Murat Ülker gibi bu işe para harcamaya hazır bir işadamı ile çalışmanın büyük avantaj olduğunu belirtti. Kaafarani, “Geliştirdiğimiz ürün ve hizmetleri Yıldız Holding şirketlerinin kullanımına sunduk. 2013 yılında ise verimlilik ve pazar inovasyonunun yanı sıra mevcut ürün yelpazesine yeni kategorilerin eklenmesine odaklanacağız. Bu alanda geliştireceğimiz ürünlerin bir kısmını 2013 yılı sonunda ve 2014 başında tüketici ile buluşturmayı hedefliyoruz. Öngörümüz, 5 yıllık süreçte kategori inovasyonu ile Yıldız Holding’e 300 milyon dolarlık ek kazanç sağlamak.” şeklinde konuştu. Maslak Sheraton Otel’de düzenlenen ödül törenini Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker  katıldı. Yarışmaya üniversitelerden 100’ün üzerinde proje katılırken 12 proje finale kaldı. Yarışmada birinciliği Yeni Proses/Gıda Teknolojisi Kategorisi’nde ODTÜ’den İlkem Demirkesen Mert, Yeni Ambalaj/Ambalajlı Ürünler Kategorisi’nde ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Zeynep Bakkaloğlu aldı.

Zaman