Ülker ABD’li şeker devini satın alıyor

Şirketler
Yıldız Holding ABD’li şeker devi DeMet’s Candy’yi satın alıyor. Star’ın haberine göre Ülker bir girişim sermayesi şirketi olan Brynwood Partners şirketine ait olan DeMet&#...
EMOJİLE

Yıldız Holding ABD’li şeker devi DeMet’s Candy’yi satın alıyor. Star’ın haberine göre Ülker bir girişim sermayesi şirketi olan Brynwood Partners şirketine ait olan DeMet’s Candy için 221 milyon dolar ödeyecek.

DeMet’s Candy ABD’de çok popüler olan çikolatalı kraker ürünü Flips ve yine çikolatalı atıştırmalık ürün Turtles’ı üretiyor.

ABD’li Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Brynwood şirketi DeMet’s Candy için yaptığı yatırımın 4 katını bu satın alma ile elde etmiş olacak.

Brynwood şirketi Turtles markası için New York’ta tesis açmış, Kanada’daki tesisi kapatıp Flipz markası için Pennsylvania’da fabrika kurmuştu.

Brynwood DeMet’s markalarını Nestle’den ayrı ayrı satın almıştı. Önce Flipz markasını 2004’te satın alan Brynwood, 2007’de de Turtles’ı Kanada’daki tesisi ile birlikte almıştı. 

2008’DE GODIVA’YI ALMIŞTI

Yıldız Holding 2008’de Campbell Soup’tan Godiva’yı 850 milyon dolara bünyesine katmıştı. Yıldız Holding son yıllarda Türkiye’de de satın almalarla dikkat çekmişti. Yıldız Holding Şok, Diasa, Aytaç Et, Adapazarı Şeker gibi şirketleri satın almıştı.