Türk lokumunu Obama ile tanıtacağız

Şirketler
Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, çikolata ve şekerleme ihracatçılarının Türk şekerlemesini dünyaya tanıtmak iç...
EMOJİLE

Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, çikolata ve şekerleme ihracatçılarının Türk şekerlemesini dünyaya tanıtmak için seferberlik başlattığını ve ürünlerini öncelikle kendi liderlerine sonra da dünya liderlerine tattırmayı planladıklarını belirtti. Mete, Türk lokumunu, ABD Başkanı Obama’nın da içinde yer alacağı faaliyetle dünyaya tanıtmayı planladıklarını, Ortadoğu ülkelerindeki tanıtım için ise Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teklif götüreceklerini kaydetti.

ORTADOĞU AÇILIMI

Mete, 3,8 milyon TL tanıtım bütçesi ayırdıklarını, ilk ziyaretlerini de Brezilya’ya gerçekleştirerek, Sao Paulo’daki gıda fuarına katıldıklarını söyledi. Türk firmalarının markalaşma yolunda sıkıntı çektiğini söyleyen Mete, markalaşma yolunda dünya markalarıyla ciddi sorunlar yaşadıklarını, bu konuda Türk mahkemelerinin ciddi eksikliği olduğunu ileri sürdü.

YeniŞafak