SEDAT SÖNMEZ : KBRN’ de AFAD’ IN TERCİH ETTİĞİ FİRMA, SÖNMEZ TENT

Şirketler
Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer anlamına gelen KBRN, kimyasal veya radyoaktif madde kullanılan alanlarda veya biyolojik saldırı etkilerinin bulunduğu yerlerde tedbir almayı amaçlayan AFAD t...
EMOJİLE

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer anlamına gelen KBRN, kimyasal veya radyoaktif madde kullanılan alanlarda veya biyolojik saldırı etkilerinin bulunduğu yerlerde tedbir almayı amaçlayan AFAD tarafından hızla müdahale edilmek amacıyla kurulan birimler yurdun her bölgesinde yayılmış bulunuyor. AFAD için dekontaminasyon çadırları en önemli teçhizatlar arasında yer alıyor. Türkiye’ de acil durum çadırları üretiminde lider olan Sönmez Tent’ in yardımına başvuran birim, firmanın yenilikçi ve kullanım kolaylığı sağlayan ürünlerini Türkiye’ nin hemen her bölgesinde güvenle kullanıyor.

Sönmez Tent ve Dekontaminasyon Çadırları

2008 yılında kurulan Sönmez Tent, Dekontaminasyon çadırı üretimine AR-GE çalışmaları sonucunda başlamış ve bu andan itibaren UMKE ve AFAD başta olmak üzere belediye ve kamu kuruluşlarınca tercih edilen bir firma olmuştur. Sedat Sönmez yönetiminde kurulan Sönmez Tent, test aşamasını TÜBİTAK ile yürüttüğü ürünlerinde afet bölgesinde gereksinim görülebilecek her ayrıntıya yer veriyor.

Dekontaminasyon çadırları yakından incelendiğinde bölümlerden oluştuğu görülüyor. KBRN tehlikesi bulunan alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan çadırın hem görevli hem de sivil sağlığını korumak amacıyla üretilen bölümleri hem tedbir almayı hem de serpinti veya diğer etkileri arındırmayı amaçlıyor. Soyunma, kimyasal arınma, yıkanma ve giyinme bölümleri olan çadırlar tehlike bölgelerinde yoğun olarak kullanıma hazır durumda bulunuyor. Kurulma kolaylığının yanı sıra izolasyon özelliği de bulunan çadırlar hızlı müdahale edilebilmesi açısından aynı anda iki kişinin arınabileceği nitelikte tasarlanmış bulunuyor.

Çadırların birbirleri ile bağlantısı da kurulabiliyor ve ayakta 120 hasta veya yaralının bir saat içerisinde tedavi edilmesi mümkün oluyor. KBRN tehlikesi bulunan bölgelerde ilk yapılması gereken işlem olan arındırma bu sayede son derece hızlı şekilde tamamlanıyor. Bütün üniteleri kolayca monte edilip sökülebilen dekontaminasyon çadırlarının bir bölgeden diğer bölgeye nakledilerek geniş ölçüde kullanılması da sağlanabiliyor.

 

Uluslararası Fuarda Beğeniyle Karşılandı

Sedat Sönmez ve Sönmez Group tarafından uluslararası alanda da yer alması amacıyla CBRNe Convergence 2014 fuarında tanıtılan dekontaminasyon çadırları Amerika Birleşik Devletleri’ nde düzenlenen bu KBRN fuarında yerini aldı.