Nestle’de plastik şoku!

Şirketler
Gıdada skandalların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Nestle’nin Kit Kat gofretlerinde plastik çıktı. Nestle’nin, onbinlerce ürünü geri çektiği açıklanırken; şirket yönetimi tüketicilerden ...
EMOJİLE

Gıdada skandalların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Nestle’nin Kit Kat gofretlerinde plastik çıktı. Nestle’nin, onbinlerce ürünü geri çektiği açıklanırken; şirket yönetimi tüketicilerden özür diledi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; markanın içlerinden plastik çıkan ürünleri olan fıstık ezmeli, fındıklı, çikolatalı ve karamelli gofretler müşterilerin sağlığını tehlikeye atmaması için toplatılmaya başlandı. Bunların dışında markanın ‘Giant Eggs’ isimli ürünü de toplatılan ürünler arasına dahil edildi. Konu hakkında açıklama yapan bir yetkili, "Ürünlerimizin güvenilirliği ve kalitesi markamızın devredilemez öncelikleri arasındadır. Ürünlerimizin tarafımızca toplatılmasının verdiği rahatsızlık nedeniyle müşterilerimizden içtenlikle özür dileriz" dedi. Geri çekilen ürünün büyük bir bölümü İngiltere’ye gönderilmişti ancak Nestle; Almanya, İsviçre, Avusturya, Singapur, Kanada, Malta ve Filipinler’e gönderilen ürünleri de geri çekti.

TÜRKİYE LİSTEDE YOK!
Söz konusu ürünün Türkiye’de de çok satılması paniğe yol açtı. Özellikle çocukların çok tükettiği gofretin toplatıldığı ülkeler arasında Türkiye sayılmazken, henüz resmi bir açıklama da yapılmadı. Vatandaşlar, Türkiye’deki ürünlerin durumunu merak ediyor.

Takvim