Bu markalar sadece 10 şirkete ait

Şirketler
WSJ’de yer alan haberde Oxfam’a göre söz konusu 10 şirketin şunlar olduğu belirtildi: Coca Cola Co., Nestle, PepsiCo Inc., General Mills Inc., Kellogg Co., Associated Bristish Fo...
EMOJİLE

WSJ’de yer alan haberde Oxfam’a göre söz konusu 10 şirketin şunlar olduğu belirtildi: Coca Cola Co., Nestle, PepsiCo Inc., General Mills Inc., Kellogg Co., Associated Bristish Foods, Mondelez International, Mars, Danone ve Unilever.

Raporda bu karmakarışık küresel gıda sisteminin getirdiği tehlikelere de yer verildi: Çiftçilerin ürünleri için oldukça az sayıda alıcıya sahip olmaları, tarım işçilerinin sömürülmesi ve tehlikeli çalışma koşullarının getirdiği sıkıntıları yaşamaları, tüketicilerin markanın arkasında kimin olduğunu takip edememeleri ve kendi tedarik zincirlerinde neler olduğundan haberdar olmayan devasa uluslararası şirketler.

Gıda ve içecek endüstrisinin sera emisyonlarını azaltmak için yeterince çaba harcamadıklarını savunan Oxfam, bu durumun da iklim değişikliğine katkıda bulunduğunu ve çiftçilere zarar verdiğini iddia etti.

Mayıs 2014’te yayınlanan bir rapora göre ise söz konusu 10 şirket bir ülke olsaydı, Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Norveç’in yarattığı hava kirliliğinden fazla olmak üzere dünyanın en fazla hava kirliliği yaratan 25. ülkesi olacaktı.

Bu