Bin 150 kişiye iş kapısı açacak proje

Şirketler
Türkiye ve Avrupa Otomotiv, Makina İmalat ve Savunma Sektörlerinin önemli Dövme Aksam tedarikçilerinden olan Parsan Kocaeli Dilovası’nda Avrupa’nın en büyük Motor, Aktarma Organları ve büy...
EMOJİLE

Türkiye ve Avrupa Otomotiv, Makina İmalat ve Savunma Sektörlerinin önemli Dövme Aksam tedarikçilerinden olan Parsan Kocaeli Dilovası’nda Avrupa’nın en büyük Motor, Aktarma Organları ve büyük Dövme Aksam Üretim Tesisinden birini kuracak. Güriş Holding bünyesindeki Parsan’ı Avrupa’da ilk 3’e taşıyacak tesis, 160 milyon euro yatırımla yaklaşık 15 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanda kurulacak. Yeni tesislerde, başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, gemi, havacılık, savunma sanayilerinin motor ve aktarma organlarında kullanılan ağır dövme parçaların tedariki de gerçekleştirilecek.

160 MİLYON AVROLUK YATIRIM

Güriş Holding Sanayi Grubu CEO’su ve Parsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, Parsan’ın 2015 ve 2020 yılları vizyonu ile, yeni yatırım stratejisi ve kurumsal hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı.Yeni Şafak’ın haberine göre tesislerin ilk etabının 2015 yılı, ikinci etabının 2020 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasının hedeflendiğini anlatan İğnebekçili, ‘Toplam 160 milyon Avro harcamayla gerçekleşecek yatırım, Parsan Pendik Tesislerinin yeni arazimize nakliyle tamamlanmış olacak. Halen 650 olan personel sayımız 2015 yılı sonunda 1000’e, 2020 yılı sonunda ise 1800’e yükselecek. Diğer bir deyişle, 1150 kişiye daha ek istihdam sağlamış olacağız. Halen Pendik’teki fabrikamızda sürdürdüğümüz üretimle 45-50 milyon Avro ciroya ulaşıyoruz. Yeni üretim tesislerimizde mevcut üretim kapasitemizin arttırılmasının yanı sıra, büyük motor krankları, dingil ve flanşlar ile diğer büyük ve ağır dövme aksamların imalatını gerçekleştireceğiz’ dedi.

CİROYU 3’E KATLAYACAK

İğnebekçili ‘ 2020’li yıllarda ciromuzu üç kat arttırarak, 160-170 milyon Avro’ya ulaşmayı hedefliyoruz. Böylece ülke sanayimizde önemli bir teknolojik eşik aşılırken, stratejik öneme haiz bu yatırımla ekonomideki cari açığa da olumlu katkıda bulunmuş olacağız. Avrupa’nın en büyük 3 tesisinden biri konumuna geleceğiz. 2020’de Pendik tesislerimizin Dilovası’na taşınmasıyla da yeni stratejik hedefimiz tamamlanacak’ dedi.

Yüzde 85’lik ihracat

Parsan’ın 1990 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık bir şirket olduğunu hatırlatan İğnebekçili, hammaddeyi Parsan’ın yüzde 50 ortağı olduğu Asil Çelik’ten tedarik ettiklerini belirtti. İğnebekçili, ‘Omtaş’la birlikte Türkiye’de en yüksek ciro ve kapasiteye sahip dövme firmasıyız. İhracatımızın toplam satışlarımız içinde yüzde 85 pay almasının bu ilginin kanıtı olduğunu düşünüyorum. ABD’ deki büyük üreticiler olmak üzere, diğer pazarlardaki potansiyel müşterlerimize de hizmet vermeyi hedefliyoruz’ dedi.