Aviva, Polat Tower’a ne ödeyecek?

Şirketler
Dev alevlerin yaktığı 42 katlı Polat Tower’ın sigortacısı belli oldu. Peki Aviva, ne kadar ödeyecek.   Dış cephede çıkan ancak içeriye yansımayan yangın büyük korkuya yol açarken itfaiyenin...
EMOJİLE

Dev alevlerin yaktığı 42 katlı Polat Tower’ın sigortacısı belli oldu. Peki Aviva, ne kadar ödeyecek.
 
Dış cephede çıkan ancak içeriye yansımayan yangın büyük korkuya yol açarken itfaiyenin yoğun çabasıyla söndürüldü. Dumandan plazada mahsur kalan yüzlerce çalışan tahliye olunca herkes rahat bir nefes aldı. Çünkü binada zarar çoktu ama can kaybı yoktu.
 
Alevler söndürüldükten sonra bu kez gözler sigortaya döndü. 1000-1500 kişinin yaşadığı Polat Tower’ı sigortalayan şirket kimdi? Ulaşılan  bilgiye göre Polat Tower’ın sigortacısı Aviva. Gökdelenin sigorta tutarı hakkında bilgi vermeyen sadece, “ İnceleme çalışmaları sürüyor, açıklama sonra” demekle yetinen Aviva’ya bu yangının kaça mal olacağı merak konusu. Bir de sigorta şirketinin yakın zamanda açıkladığı zarar akla gelince, işlerinin bir hayli zor olacağı konuşuluyor.
 
‘Akıllı bina’ alevlerin tahribatını bir nebze olsun hafifletirken aynı sistemin bina içinde açtığı zarar ise başka bir tazminat konusu. Çünkü yangın sensörleri alarma geçince ‘akıllı bina’nın tavandan akan suları devreye girdi. Daire içlerinde alev yoktu ama hassas alarm su baskınlarına yol açtı. Daire sigortalarının bina sigortası dışında, kişisel olduğunu söyleyen yetkililer, “Aviva, yangın tazminatı için Polat’la masaya oturacak. Daireler için de gerekli zarar tazminatını ise 4,5 ayrı sigorta firması karşılayacak” dedi.

Finans gündem