Bakan Çelik’ten Kıdem Tazminatı Açıklaması

İstatistik
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kıdem tazminatı özel sektörde çalışan değil, kamuda çalışan için bir şey ifade ediyor." diye konuştu. TV8’de Erkan Tan’ın program ...
EMOJİLE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kıdem tazminatı özel sektörde çalışan değil, kamuda çalışan için bir şey ifade ediyor." diye konuştu.

TV8’de Erkan Tan’ın program konuğu olan Çelik, ”Kıdem tazminatı geçmiş yıllara baktığımızda, çalışanların iş güvenesi yok ve işsizlik sigortası yok. Kıdem tazminatının varlığı ciddi anlam ifade ediyor. Ama şimdi işsizlik sigortası devreye girdi.” dedi.

Bakan ayrıca şunları söyledi: ”İşsizlik fonu kurulmuş, belli süreler işsiz kalan bundan faydalanıyor. Kıdem tazminatı işveren için engel teşkil ediyor. Kıdem tazminatı kamuda çalışanlar için bir şey ifade ediyor. Özel sektörde çalışana bir şey ifade etmiyor.

Kıdem sisteminin çalışanların lehine işlemediği ortadadır. Bunun çözümünü gündemimize almış değiliz; ama alacağız. Hükümetin programında var; ama pratiğe dökülmesinin günü saati açıklanacak."

"Batan batsın, kendi işimize bakalım. Kimse paniğe kapılmasın." diyen Çelik, ”Dünya’da ekonomik bir sıkıntı var. Yunanistan 1 yıllık gelirini verse yarı borcu kalıyor. Bu finansal dar boğazdır. Avrupa ülkeleri bunları çözemeye çalışıyorlar. ABD’de iktidarın borçlanma talebi var.

ABD ekonomide 1 numaralı aktör olduğu için ufak bir olumsuz hareket bile dünyayı sarsabiliyor. Bunların aşılacağı inancındayım. Batan batsın, kendi işimize bakalım. Zaten biz gerekli tedbirleri almışız 9 yıl içerisinde. Kendimize güvenelim, kimse paniğe kapılmasın. Bunlar ülke lokalinde olan sorunlar. AB önlemini kendi içerisinde almış durumda." şeklinde konuştu.

Zaman