Yaşam Kalitesi Geriledi!

Finans
İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’in araştırmasına göre, yaşam kalitesinde İstanbul 7 sıra gerileyerek dünyada 121. sıraya indi.    Mercer’in dünya genelinde 2...
EMOJİLE

İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’in araştırmasına göre, yaşam kalitesinde İstanbul 7 sıra gerileyerek dünyada 121. sıraya indi. 
 
Mercer’in dünya genelinde 215 şehirde gerçekleştirdiği Yaşam Kalitesi araştırmasının 2009 yılı sonuçları açıklandı.

Referans şehir New York, sıralamada 49. olarak geçen yılki yerini korurken, geçen sene 107.9 puanla ikinci sırada yer alan Viyana, 2009 sıralamasında puanını 108.6’ya çıkararak listenin başına oturdu.

Geçen yılın birincisi Zürih sıralamada ikinci olurken, 2008’de Viyana ile ikinciliği paylaşan Cenevre ise üçüncü sıraya düştü.

Türkiye’nin İstanbul ile temsil edildiği Mercer araştırmasında İstanbul, 2008 yılındaki yükselişini sürdüremedi. 2008 yılında bir önceki yıla kıyasla 7 basamak yükselerek 114. sıraya gelen İstanbul, 2009 sonuçlarında yine 121. sıraya indi.

Kıtalar bazında bakıldığında Avrupa kentleri bir kez daha dünyanın ilk 10 sırasına hakim gözüküyor. Viyana, Avusturya’nın politik ve toplumsal ortamındaki iyileşmelerin ardından derecelemelerde bir üst sıraya yükselerek dünya ölçeğindeki en iyi yaşam kalitesine sahip şehir olurken, dünya sıralamasının ilk 10’unun geriye kalan bölümüne Alman ve İsviçre kentleri göze çarpıyor. Bu kentlerin çoğu geçen yılın dereceleme ve puanlarını muhafaza ederken, ikinci sıradaki Zürih’i, Cenevre (3), Duesseldorf (6), Münih (7), Frankfurt (8) ve Bern (9) izliyor.