Türkiye’ye ‘Dolar Kuru’ Övgüsü

Finans
ABD Merkez Bankası FED’in, politika faizlerinin 2014 yılının sonuna kadar oldukça düşük düzeylerde kalacağını belirtmesi üzerine yükselen piyasa para birimlerinin rekor düzeye fırladığı belirtil...
EMOJİLE

ABD Merkez Bankası FED’in, politika faizlerinin 2014 yılının sonuna kadar oldukça düşük düzeylerde kalacağını belirtmesi üzerine yükselen piyasa para birimlerinin rekor düzeye fırladığı belirtilirken özellikle Türk Lirasına dikkat çekiliyor. Wall Street Journal Gazetesi, Türkiye’nin borçlanma maliyeti konusunda da en iyi performanslardan birini gösterdiğini yazdı.
 
ABD’nin borsa ve iş çevreleri gazetesi Wall Street Journal, FED’nin Çarşamba günü politika faizlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamasının ardından Türk Lirasının doların karşısında 15 Kasım’dan bu yana en yüksek düzeyine çıktığına işaret etti. Gazete doların Türk Lirasına karşı 1.80’nin iyice altına inerek 1.7840 gibi düşük bir düzeye gerilediğini vurguladı.

Aynı gün yükselen piyasaların borçlanma maliyetleri konusunda ise pek bir değişiklik olmadığının kaydedildiği haberde, buna karşın "Para birimlerinde olduğu gibi, borçlanma maliyet konusunda da Macaristan ve Türkiye, en iyi performans gösterenlerin arasında idi" denildi.

Zaman