Türkiye’den Yazılım Atağı

Finans
Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, genç nüfusu sayesinde Türkiye’nin teknolojiyi yakalama konusunda çok önde gittiğini ifade etti.    Türkiye’deki 125 mühendislerinin bütün ...
EMOJİLE

Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, genç nüfusu sayesinde Türkiye’nin teknolojiyi yakalama konusunda çok önde gittiğini ifade etti. 
 
Türkiye’deki 125 mühendislerinin bütün dünyadaki Sony organizasyonları için içerik yazdığını belirten Noohi, "O kadar başarılılar ki, Hindistan gibi birçok ülkedeki mühendisler de Türkiye’ye transfer olmuş vaziyette. Türkiye, Avrupa için bir yazılım üretim merkezi oldu." dedi. Özellikle televizyon sektörünün büyümeye devam ettiğini dile getiren Noohi, bu şekilde kriz döneminde daha fazla teknoloji alımına yönelik bir trend oluştuğunu bildirdi. Noohi, Play Station 3‘te çok güçlü satış rakamlarına ulaştıklarını ve genel merkezin beklentilerinin üzerinde bir satış gerçekleştiğini vurgulayarak, "Her yıl Türkiye’de Play Station satışları değer bazında yüzde 100 artıyor." dedi. Türkiye’deki üretimle ilgili uzun dönemli vizyonlarının olduğunu belirten Noohi, "Türkiye’de üretilen ürünlerimizden de çok memnunuz. Buradaki üretim hem çok kaliteli hem de planlanan takvime uygun bir sürede tamamlanıyor." diye konuştu. Noohi, mart ayında ölçülen verilere göre, bir yıllık sürede satışlarında yüzde 21’lik bir büyüme sağladıklarını belirterek, ev ses sistemi satışlarında "bir numarada" olduklarını kaydetti.