Türkiye İlaç Pazarında Büyüyor

Finans
Financial Times aralarında Türkiye’nin de bulunduğu toplam yedi yükselen ülkenin, 2009 yılında küresel ilaç gelirlerinde sağlanacak artışın yüzde 51’ini ve büyümede de yüzde 40 etki yarata...
EMOJİLE

Financial Times aralarında Türkiye’nin de bulunduğu toplam yedi yükselen ülkenin, 2009 yılında küresel ilaç gelirlerinde sağlanacak artışın yüzde 51’ini ve büyümede de yüzde 40 etki yaratacağına dikkat çekti.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yedi yükselen ülkenin, 2009 yılında küresel ilaç gelirlerinde sağlanacak artışın yarısından fazlasını yara-tacağı bildirildi.
 
YÜKSELEN EKONOMİ…

Ekonomi gazetesi Financial Times, “Pharmemerging” (ilaçta yükselen) ülkeler olarak tanımlandığı yedi ülkenin, küresel ilaç piyasasında giderek artan ağırlığına dikkat çekti. “Pharmemerging Piyasalar Yükseliyor” başlığını kullandığı haberinde gazete, IMS Health danışmanlık kuruluşunun yeni yayımladığı verilere dayanarak “Bir avuç yükselen ekonomiler, bu yıl, ilaç satışlarındaki büyümenin yarısından fazla sağlayacak” diye yazdı.

YÜZDE 51 ARTIŞ VAR

İngiliz gazetesi, bu konudaki haberinde Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya, Türkiye, Meksika ve Güney Kore’nin, 2009 küresel ilaç gelirlerindeki artışın yüzde 51’ini yaratacağına dikkat çekerken bu katkının 80 milyar dolar çivarında olacağını, bunun da geçen yıla göre yüzde 30’luk bir artış anlamına geldiğini de belirtti. Bu arada, IMS tarafından açıklanan veriler, söz konusu yedi ülkenin dünya ilaç satışlarındaki artışa katkısının 2006 yılında ise yüzde 16 düzeyinde gerçekleştiğine işaret edildi.

BÜYÜMEDE YÜZDE 50 PAYI OLUR

Öte yandan, IMS Birinci Başkan Yardımcısı Murray Aitkin de, küresel ekonomi toparlansa da yükselen piyasaların önümüzdeki beş yılda dünya ilaç piyasasında sağlanacak büyümede yüzde 40-50 gibi yüksek bir payı olacağını vurgularken Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2013 yılına kadar dünyanın en büyük ilaç piyasaları arasında 5. sıradan 3. sıraya yükseleceğini de söyledi.