Teknoloji Ödülü İçin Yarışacaklar

Finans
Türkiye’nin teknoloji potansiyelini açığa çıkarmak, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştiren kuruluşları teşvik etmek için Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Bilimsel ve Teknolo...
EMOJİLE

Türkiye’nin teknoloji potansiyelini açığa çıkarmak, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştiren kuruluşları teşvik etmek için Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) bu yıl sekizincisi verilecek olan Teknoloji Ödülleri’ne 41 şirket müracaat etti.

Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Şafak Alpay, kriz dönemlerine aşmada teknoloji geliştirmenin, Ar-Ge yatırımlarının önemine işaret ederek, "İnsanlar sıkışınca daha yaratıcı projeler ortaya çıkıyor. Bu yıl mikro, makro, orta ve büyük olmak üzere 4 kategoride ödül vermemizin de etkisiyle daha çok sayıda şirket müracaat etti. Türk özel sektörünün de Ar-Ge yatırımları artmaya başladı. Türkiye artık teknoloji gelişimini anons edebilecek ülke haline geldi" dedi.

250 ÖDÜL VERİLDİ

Her kategoride iki şirkete ödül verileceğini belirten Alpay, en yüksek puanı alan şirketin başarı ödülüne sahip olacağını söyledi. Alpay, ödüle müracaat etmenin bile son derece öğretici bir süreç olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar verilen 250 ödülün firmalar tarafından bir onur vesilesi olarak kullanıldığını belirtti. Alpay, "Türkiye özellikle savunma sanayinde önemli teknolojiler geliştiriyor. Bize müracaat eden ve finale kalan mikro ve küçük ölçekli şirketlerin çalışmaları da oldukça iyi" diye konuştu. 

HİBRİT ARAÇ ÜRETTİLER

Finale kalan 26 şirketten dikkat çekenler şöyle:

Ford Otomotiv, Habrit Elektrikli Hafif Ticari Araç üretti

TOFAŞ, Hafif Ticari Araç

ASELSAN, Kalkan Hava Savunma Radarı

İdeal Teknoloji , AIS Klas-B CS Transponder Cihazı (i-ais-TB CS), Denizcilik Müsteşarlığı için geliştirilen Otomatik Tanımlama Sistemi

STM Savunma Teknolojileri, Dikey Rüzgar Tüneli

Savronik Elektronik, TDS-3000 (Tren Denetim Sistemi)

Elvin Tekstil, Green Guard