TCMB ile bankalar arasındaki dolar savaşı

Finans
Merkez Bankası ile bankalar arasında büyük bir dolar savaşı olduğu belirtiliyor. Haftalık repo ihaleleri iptal edildi, bankalar %10 faizle borç bulmaya başladı. Piyasada buna üstü kapalı faiz artışı d...
EMOJİLE

Merkez Bankası ile bankalar arasında büyük bir dolar savaşı olduğu belirtiliyor. Haftalık repo ihaleleri iptal edildi, bankalar %10 faizle borç bulmaya başladı. Piyasada buna üstü kapalı faiz artışı deniliyor. Buna rağmen TL’deki kazanımlar sınırlı kalıyor. Dün akşam Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 3.5 saatlik dolar zirvesi yapıldı. Alınan kararlar bugün hayata geçirilecek. Piyasadaki ana beklenti haftalık repo ihalelerinin sona ereceği çarşamba günü yani yarın düğümün çözüleceği yönünde.

TRT Haber ekranlarında yayınlanan Elif Saygılıer’le Ekonomi 7/24 programı muhabiri Enes Özdemir‘e konuşan AA Finans Analisti – Ekonomi Köşe Yazarı İslam Memiş, Dolar kurunun bu seviyelerde kalmayacağını tahmin ettiğini, yatırımcıların bir süre daha beklemesini tavsiye etti. Memiş, ‘Yatırımcıların takip etmeleri gereken süreç ise merkez bankasının faiz kararı. Muhtemelen Merkez Bankası kararını verdikten sonra yurt içi piyasalarda dolar kurunda sert düşüşler görebiliriz. O yüzden bu seviyeler yatırımcısına yatırım fırsatı vereceğini tahmin ediyorum’ dedi.