SPK Başkanı belli oldu

Finans
Başbakan Erdoğan, dün masasına gelen SPK dosyasında kararını verdi. Başbakan’ın Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray ve ekibinin görevden alınmasının ardından SPK Başkanı olarak İstanbu...
EMOJİLE

Başbakan Erdoğan, dün masasına gelen SPK dosyasında kararını verdi. Başbakan’ın Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray ve ekibinin görevden alınmasının ardından SPK Başkanı olarak İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Işkın’ı atadığı öğrenildi.

Borsagundem.com’un haberine göre, Seyit Ahmet Işkın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen isimlerin başında yer alıyordu. Ayrıca Ankara kulislerinde Başbakan’ın da bu isme onay verdiği söyleniyordu. Sermaye Piyasaları ve finans sektöründe uzman bir isim olarak gösteriliyor. 1973 doğumlu olan Işkın, yeni dönemde Sermaye Piyasaları’nın gelişmesinde önemli katkı sağlayacak biri olarak gösteriliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) "Kurul Üyesi" olarak görev yapan Vahdettin Ertaş ise "İkinci Başkan" olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen yeni SPK Yasası’nın onaylanması için son gün ise 31 Aralık 2012 Pazartesi günü doluyor.

SEYİT AHMET IŞKIN KİMDİR?

1973 yılında Sivas’ta doğdu. 1996 yılında İ. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Bölümünde yüksek lisans programını tamamladı. 1996-1999 yılları arasında bir sivil toplum kuruluşunda çalıştı. 1999-2007 yılları arasında Bankacılık, Finansal Kiralama ve Sermaye Piyasaları alanında faaliyette bulunan çeşitli kurumların teftiş ve denetim birimlerinde görev yaptı. 2008 yılından beri çalışmakta olduğu İstanbul Altın Borsası’nda bir süre Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Işkın, evli ve iki çocuk babasıdır.

VAHDETTİN ERTAŞ KİMDİR?

1964 Artova-Tokat doğumlu olan Vahdettin Ertaş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme öğrenimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yüksek Lisansı’nı yaptı. Lancaster University’de MBA’sını yapan Ertaş, bu yıl Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Doktora’sını aldı. SPK Kurul Üyesi olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası olan Ertaş, yabancı dil olarak İngilizce biliyor.

Borsagundem.com