Sahte Altına Dikkat

Finans
Mayıs ayının düğün sezonu olması nedeniyle altın piyasası da hareketlendi. Bu hareketliliğin temmuz, ağustos ve eylül aylarına kadar devam etmesi bekleniyor. Küresel krizin altın sektörünü de vurduğu ...
EMOJİLE

Mayıs ayının düğün sezonu olması nedeniyle altın piyasası da hareketlendi. Bu hareketliliğin temmuz, ağustos ve eylül aylarına kadar devam etmesi bekleniyor. Küresel krizin altın sektörünü de vurduğu düşünülürse bu düğün aylarının altın sektörüne ilaç gibi gelmesi bekleniyor.

Düğün hazırlıkları yapanların altına hücum etmesiyle fırsatçılarda boş durmuyor. Sahtekarlar merdiven altında, dışı altın kaplama olan ürünlerin, içi mum veya macunla doldurularak piyasaya sürülebiliyor. Bu tür kanun dışı üretimler tüketiciye büyük zarar veriyor. İstanbul Kuyumcular Odası’nın yaptığı bir piyasa araştırmasında bu tür sahte altınlara rastlandığını kamuoyuna duyruldu. Bu nedenle yetkililer vatandaşları altın alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle düğün hazırlığı yapan, evlenecek çiftler, altın alırken garanti belgesi olan ve markalı ürünleri tercih etmeleri istendi.