Piyasalar nota kilitlendi

Finans
Dün 1.82 TL’nin üzerinde yer alan dolar da 1.81’li seviyelere geldi. S&P dün aldığı kararla Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu ‘BB’den, ‘BB+’ya yükseltm...
EMOJİLE

Dün 1.82 TL’nin üzerinde yer alan dolar da 1.81’li seviyelere geldi.

S&P dün aldığı kararla Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu ‘BB’den, ‘BB+’ya yükseltmiş ve görünümü de durağan olarak belirlemişti. Bu karar her ne kadar yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altında olsa da özellikle bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den beklenen not artışını tetikleyebileceği beklentisiyle olumlu karşılandı.

Fitch Ratings’in kasım ayında Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasından sonra ikinci bir derecelendirme kuruluşunun not artışı daha önemli hale geldi. Çünkü büyük miktarlarda kaynağı yöneten emeklilik fonlarının bir ülkeye yatırım yapmak için bu şartı olmazsa olmaz görüyor.

Uzmanlar dün 84 bin 195 seviyesinin üzerinde kapanan İMKB 100 Endeksi’nin açılışla birlikte 85 bin puana doğru hareket edebileceğini ancak bu seviyenin üzerinde hızlı yükselmelerde kâr satışlarına karşı dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Kur tarafında ise dün gelen açıklama sonrası TL dolar karşısında değer kazandı. TL karşısında 1.82’li seviyelerde bulunan dolar, daha sonra hızlı bir gerilemeyle 1.81’e yaklaştı. Dolar/TL paritesi şu anda ise 1.8130’lu seviyelerde bulunuyor.

HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, S&P’nin, Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede Türk lirasındaki değerlenme eğiliminin bir kademe artabileceğini hatırlatırken, "daha çok ‘beklentilerin’ fiyatlandığı getiri eğrisinin uzun tarafındaki tahvillere olan  talebin artabileceği kanaatindeyiz" dedi.

Hürriyet