Paykasa Kart nedir, nasıl bozdurma yapılır?

Finans
Paykasa kartlar, kullanımı son derece kolay olan, güvenilir ödeme gereçleridir. Paykasa kart sahibi olan herkes, ödemeleri güven içerisinde ve hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Kullanım esnasında, geç...
EMOJİLE

Paykasa kartlar, kullanımı son derece kolay olan, güvenilir ödeme gereçleridir. Paykasa kart sahibi olan herkes, ödemeleri güven içerisinde ve hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Kullanım esnasında, geçerli olan tek şey, sizlere vermiş olduğumuz 16 haneden meydana gelen, şifrelerdir. Birçok kesim tarafından verilen şifreler, pin kodu olarak ifade edilmektedir. Her iki ifade şeklide doğrudur. Kullanım esnasında, online mağazaların üzerinden alış veriş yapılır ve ödeme bölümüne gelinir. Ödeme bölümüne gelindiğinde, açılan para yatırma ya da ödeme formunun üzerinden, paykasa yöntemi seçilir. Paykasa yöntemi seçildikten sonra, formda 16 haneli şifrenin girileceği bir bölüm görülür. Bu bölüme, yetkili temsilciler tarafından verilen şifre girilir ve ödeme işlemi onaylanır ise, alış veriş bedeli online mağazanın hesabına, anında aktarılmış olur. Görüldüğü üzere, paykasa kart kullanımı son derece kolay, pratik ve hızlı bir işlemdir. Herkes, paykasa kart kullanabilir ve alış verişlerini, güvenli bir şekilde http://www.paykasakartal.gen.tr/ kart satış sitesi üzerinden   gerçekleştirebilir.

Paykasa Kart Banka Hesapları ile İlgili midir?

Paykasa kartlar bağımsız olan ödeme gereçleridir. Kullanımı, son derece kolay olan bu kartların, bankalar ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Kişilerin adına tanımlı olmayan bu kartlar, bu özellikleri nedeni ile kişisel bilgileri de içermemektedir. Bireylerin, banka hesap bilgileri ya da kredi kartı bilgileri veya banka kartı bilgileri, sadece kartın satın alınması aşamasında gündeme gelmekte, bozdurma işlemi hariç, bir daha hiçbir şekilde kullanılmamaktadır. Satın alma işlemi yapıldıktan sonra, ihtiyaç sahiplerine, pin kodları teslim edilmekte ve alış verişlerde bu pin kodları kullanılmaktadır. İhtiyaç sahiplerine teslim edilen 16 haneli pin kodunun, irtibat telefonu ile kimlik numarası ile doğum tarihi ile kredi kartı veya banka kartı bilgileri ile ya da banka hesap bilgileri ile hiçbir bağlantısı yoktur. Pin kodları, sadece, rastgele rakamlardan oluşturulan şifrelerdir. Kart sahiplerinin, bilgilerinin alındığı ve tutulduğu tek yer, yetkili temsilcilerdir. Bahsedilen nedenlerden dolayı, paykasa kart kullanımı güvenli ödeme gereci ile çalışılması anlamına gelmektedir. Eğer bir paykasa kart sahibi iseniz ya da bir paykasa kart satın al işlemini yapmayı düşünüyor iseniz, kişisel bilgileriniz ile kartın bir ilgisi olmadığını bilmelisiniz.

Paykasa Kart Bozdurulur mu?

Paykasa bozdurma diye bir işlem bulunmaktadır. Bozdurma işlemi, paykasa kartların içerisinde kalan paraların, yetkili temsilciler aracılığı ile geri alınabileceği anlamına gelmektedir. Kart sahiplerinin tek başlarına, temsilciler harici, her hangi bir yerden, kart içerisinde kalan paraları, alma şansları bulunmamaktadır. Alış veriş yapılan online mağazaların ya da bankaların veya benzeri kuruluşların, paykasa kart bozdurma gibi bir işlem yapmadıklarını bilmek gerekmektedir. Bozdurma işlemleri, yalnızca yetkili temsilcilerde yapılmakta ve kart içerisinde bulunan euro birimindeki paralar, Türk lirasına çevrilerek kart sahiplerinin hesaplarına geri aktarılmaktadır. Uygulanan bu işlem, tüm piyasada paykasa kart bozdurma işlemi olarak tanımlanmaktadır.