Öğrenciler için en iyi kredi kartı Ziraat Genç Bankkart

Finans
Öğrenimini sürdüren öğrenciler arasında oldukça popüler bir kart haline gelen Genç Bankkart’ın ayrıcalıklarına ve özelliklerine ulaşarak kartı tanıyabilir, aynı zamanda nasıl başvuru yapacağınız...
EMOJİLE

Öğrenimini sürdüren öğrenciler arasında oldukça popüler bir kart haline gelen Genç Bankkart’ın ayrıcalıklarına ve özelliklerine ulaşarak kartı tanıyabilir, aynı zamanda nasıl başvuru yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Genç Bankkart Nedir?

Kredi Yurt Kurumu’ndan (KYK) burs veya öğrenim kredisi alan her öğrenci için kullanıma sunulan bu kartı hem banka hesabı olarak hem de kredi kartı olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca hesabınızda para olmadığı anlarda herhangi bir faize veya masrafa maruz kalmadan 375 TL harcama yapabilmenize olanak sağlar. Öğrenim bursunuz ya da krediniz devam ettiğini sürece bu Harçlık Avans’ı kullanabilirsiniz. Alışverişlerinizi yaparken ister banka hesabı üzerinden ister kredi kartı limitinden kullanabilirsiniz. POS veya ATM’lerde önce hangisini kullanacağınızı seçerek işleme devam edebilirsiniz. Ayrı şifreler belirlemeden tek bir şifreyle bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenim hayatınız boyunca (4 yıl) hiçbir Hesap İşletim Ücreti ödemezsiniz.

Genç Bankkart Özellikleri

  • Nakit ihtiyacını tüm ATM’ler üzerinden anında karşılayabilir.
  • Hesabında para olmasa bile her ay 375 TL alışveriş yapmaya olanak sağlar. (KYK devam ettiği sürece)
  • İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde hem banka kartı hem de kredi kartı özelliğini güvenlik sistemini kullanarak alışveriş yapılabilir.
  • İnternet Şubesi ve ATM’ler üzerinden GSM TL yükleme, fatura ödeme, para çekme/yatırma, EFT/Havale ve benzeri tüm bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilir.

Ziraat Bankası Genç Bankkart Başvurusu Nasıl Yapılır?

İnternet Şubesi, Telefon Bankacılığı ya da SMS ile yerinizden kalkmadan ve ek belge gereksinimi olmadan yapabilirsiniz. Detaylı bilgi ve başvuru için http://www.kredivepara.com/ziraat-bankasi-ogrenci-kredi-karti-genc-bankkart/ adresine girebilirsiniz. Genç Bankkart’ınızı almak için şubeye gitmenize gerek kalmadan adresinize teslim alabilirsiniz.

Kredi Kartı Özelliğini Açma

Genç Bankkart’a başvuru yaparken aynı zamanda kredi kartı özelliğine de başvuru yapabilirsiniz. Onay SMS’inden sonra Banka ATM’sinde öncelikle banka kartı ile şifreli bir işlem gerçekleştirerek kartınızı ATM’ye tekrar takıp görüntülenen menüden kredi kartını seçmeniz yeterlidir. Böylece kartın kredi kartı özelliği de açılmış olacaktır. Ziraat Bankası Genç Bankkart ile ilgili sıkça sorulan sorulara ulaşıp detaylı bilgi almak için https://www.ziraatbank.com.tr/tr/Bireysel/Kartlar/Pages/GencBankkart.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz.