O Türkiye’nin en zengini

Finans
Listede Koç Holding’den Semahat Arsel 3 milyar 200 milyon dolarlık servetiyle ikinci, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin 3 mil...
EMOJİLE

Listede Koç Holding’den Semahat Arsel 3 milyar 200 milyon dolarlık servetiyle ikinci, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin 3 milyar 100 milyon dolar ile üçüncü oldu.

Sıralamada Doğuş Holding’ten Filiz Şahenk 3 Milyar dolarlık servetiyle beşinci sırada yer alırken, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç 2 milyar 900 milyon dolarlık servetiyle altıncı sırada yer aldı.

Dünyanın en zenginleri Asya’da

Bu arada Çin’de yayımlanan Hurun Report dergisinin araştırması da dünyada serveti 1 milyar doları geçen 1453 kişinin 608’inin Asya’da, 440’ının Kuzey Amerika’da ve 324’ünün de Avrupa’da yaşadığını ortaya koydu.

Ülkeler bazında ise ABD’de 408, Çin’de 317 milyarder bulunurken, listeyi Rusya, Almanya ve Hindistan takip etti.

Araştırmaya göre, dünyanın en zengin ismi, 66 milyar dolarlık servetiyle Meksikalı 73 yaşındaki Carlos Slim. Slim, geçen sene de Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengini olarak seçilmişti.

İkinciliğe 58 milyar dolarlık servetiyle yatırımcı Warren Buffett yerleşirken, 55 milyar dolar servetiyle tekstil markası Zara’nın sahibi İspanyol Amancio Ortega ise dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü oldu.

AA