Nasıl Zengin Oldu?

Finans
Oğluyla aynı adı taşıyan Baba Gates’in anlatımına göre, Küçük Bill’in götürüldüğü terapist ’Oğlunuzu rahat bırakın’ telkininde bulundu. Bu uyarıyı dikkate alan aile, oğullarını...
EMOJİLE

Oğluyla aynı adı taşıyan Baba Gates’in anlatımına göre, Küçük Bill’in götürüldüğü terapist ’Oğlunuzu rahat bırakın’ telkininde bulundu. Bu uyarıyı dikkate alan aile, oğullarının okulu bırakıp bir şirket kurmasına göz yumdu. Sonuçta Bill Gates dünyanın en zengin adamı oldu.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in başarı hikayesinin ardında aynı ismi taşıyan babasının suratına bocaladığı bir bardak su yatıyor. 12 yaşında annesi ile akşam yemeğinde hararetli bir tartışmaya giren Gates, babasının sinirlenmesi üzerine yüzüne boca edilen bir bardak su ile kendine geldi.

Önce duş için teşekkür etti. Ardından da ailesinin isteğiyle terapiste gitti. Küçük Bill’in ailesi ile girdiği savaşı anlatması üzerine terapistten aileye hayli ciddi bir uyarı geldi: "Çocuğunuzla boşuna savaşmayın. Nasılsa kazanan o olacak."

Bu uyarının ardından yuları gevşetme kararı alan aile oğullarının Harvard’ı bırakıp bir şirket kurmasına göz yumdu. O şirket (Microsoft) sayesinde Bill Gates dünyanın en zengin adamı oldu.

Amerikalı Wall Street Journal gazetesi, oğluna da kendi adını veren Baba Bill Gates ve diğer aile üyeleri ile bir röportaj yaptı. Şu an Microsoft’a ait vakıfta eşbaşkan olarak çalışan Baba Gates "Bir baba olarak benim evimde büyüyen, benim adımı kullanan bir çocuğun patronum olması gerçekten çok ilginç" dedi.