Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Finans
Merkez Bankası Temmuz ayı toplantısı sona erdi. Açıklanan Temmuz ayı faiz kararına göre ise Merkez’in faizlerde 5.kez değişikliğe gitmediği görüldü. Haber7’de yer alan habere göre Merkez B...
EMOJİLE

Merkez Bankası Temmuz ayı toplantısı sona erdi. Açıklanan Temmuz ayı faiz kararına göre ise Merkez’in faizlerde 5.kez değişikliğe gitmediği görüldü.

Haber7’de yer alan habere göre Merkez Bankası’nın Temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında kısa vadeli faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmemesi yönünde karar aldı ve politika faizi koridorunun alt ve üst bandı ile Piyasa Yapıcı (PY) bankalara tanınan borçlanma faiz imkanını sabit tuttu.

– Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 10,75, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 10,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25,

– Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5,

– Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 12,25.

5. KEZ SABİT BIRAKTI

Merkez Bankası bu kararı ile faiz oranlarını üst üste 5. kez değiştirmemiş oldu.

TCMB faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7.25, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7.5, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10.75, piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını ise yüzde 10.25 seviyesinden tutuyor.