Kriz Geldi Yolsuzluk Arttı

Finans
“Avrupa Yolsuzluk Anketi 2009” sonuçları dün açıklandı. Denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young’ın 22 Avrupa ülkesinde orta kademe ve genç yöneticilerle gerçekleştirdiği &ld...
EMOJİLE

“Avrupa Yolsuzluk Anketi 2009” sonuçları dün açıklandı. Denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young’ın 22 Avrupa ülkesinde orta kademe ve genç yöneticilerle gerçekleştirdiği “Avrupa Yolsuzluk Anketi 2009” sonuçları dün açıklandı. Anketin sonuçları özetle şöyle:

Katılımcıların yüzde 55’i, kurumsal yolsuzluğun önümüzdeki birkaç yıl içinde artacağına inanıyor. Bu oran Türkiye’de ise yüzde 67’ye çıkıyor.

Türk katılımcıların yüzde 29’u yolsuzluk eylemlerinin en çok üst kademe yönetiminde gerçekleşebileceğine inanıyor. Avrupa’da bu oran yüzde 42.

ÜST DÜZEYE GÜVEN

Ankete Türkiye’den katılanların yüzde 53’ü, ekonomik darboğaz yaşanan dönemlerde ayakta kalabilmek için mevcut/ yeni işler için para vermeyı kabul edilebilir buluyor. n Ankete katılanların yüzde 77’si şirketlerinin yolsuzlukla mücadelede iç denetim, yüzde 60’ı ise dış denetim önlemlerini uyguladığını belirtti.

Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı Bölümü Sorumlu Ortağı Dilek Çilingir de, “Araştırmaya göre ekonomik darboğazda ayakta kalabilmek için yeni iş kazanmak veya mevcut işi korumak için para, hediye, eğlenme gibi sunulan olanaklar şaşırtıcı sayıda katılımcı tarafından kabul gören uygulamalar sayılıyor” dedi.