Kripto Para Piyasasının Son Olaylara Tepkisi

Finans
2020 başından bu yana her piyasada olduğu gibi kripto para piyasasında da karışık sinyaller alınıyor. Aslında kripto para piyasasının ilk defa böyle bir ekonomik krizle karşılaştığı düşünüldüğünde kri...
EMOJİLE

2020 başından bu yana her piyasada olduğu gibi kripto para piyasasında da karışık sinyaller alınıyor. Aslında kripto para piyasasının ilk defa böyle bir ekonomik krizle karşılaştığı düşünüldüğünde kripto paraların oldukça güçlü durduğunu ifade edebiliriz.

2020’nin Etkisi

CoinTürk’den da takip edebileceğiniz gibi 2020 yılında yaşanan olaylar kripto para fiyatlarını büyük ölçüde etkiledi. Bununla birlikte kripto para birimlerinin kendi içlerinde yaşadıkları gelişmeler de fiyatları etkileyen başka faktörler oldu.

Örneğin; Ethereum 2.0 yükseltmesi Ethereum fiyatı üzerinde etkili olurken, blok ödülü yarılanması Bitcoin fiyatı üzerinde ve Ripple’ın ortaklıkları ve attığı adımlar Ripple fiyatı üzerinde etkili oldu.

Bunların yanında özellikle Çin’in Wuhan kentinde patlak veren ve ardından tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını sosyal hayatla beraber ekonomiyi de büyük oranda etkiledi. Özellikle virüsün ilk zamanlarında yaşanan ekonomik durgunlukla beraber insanlar ellerindeki varlıkları nakde çevirmeye başladı ve Mart ayında çok büyük piyasa çöküşleri yaşandı.

“Kara Perşembe” olarak anılan 12 Mart’ta tüm piyasalar ile birlikte kripto para piyasasında da büyük düşüşler yaşandı. Bitcoin fiyatı 3.800 dolara gerilerken Ethereum fiyatı 88 doları ve Ripple fiyatı 0.188 doları gördü.

Öte yandan kripto para piyasası bu çöküşü gayet güzel tolere etti ve hızlı bir toparlanma yaşandı. Ancak yine de mevcut ekonomik kriz sebebiyle piyasadaki belirsizlikler devam ediyor.

FED’in Kararı

FED’in faizleri 2022 yılına kadar sıfıra yakın tutma kararının ardından kripto para piyasası pozitif bir tepki verdi ve fiyatlarda artışlar görüldü. Lider kripto para birimi 10.000 dolarlık psikolojik seviyeye dayandı. Her ne kadar bu baraj kırılamamış olsa da BTC’deki artış eğilimi diğer kripto paraların da artmasını sağladı.

2020’nin geri kalanın bize neler getireceğini ve bunların kripto para piyasasını nasıl etkileyeceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.