Kripto Para Fiyatları ve En İyi Kripto Varlıklar

Finans
Kripto para piyasası gelişiyor ve piyasada, blockchain oyunları ve metaverse’ler, kripto borsaları ve DeFi platformları gibi çok sayıda projeler başlatılıyor. Kripto varlıklar, genellikle, yatır...
EMOJİLE

Kripto para piyasası gelişiyor ve piyasada, blockchain oyunları ve metaverse’ler, kripto borsaları ve DeFi platformları gibi çok sayıda projeler başlatılıyor. Kripto varlıklar, genellikle, yatırım yapmak ve alım satım yapmak için kullanılır. Kripto para fiyatlarındaki yüksek oynaklık, yatırımcıların farklı alım stratejileri kullanarak yüksek miktarda para kazanmasına vesile oluyor. Bazıları kısa vadeli olarak işlem yaparken, bazıları da birkaç haftayı içerecek şekilde uzun vadeli olarak para yatırıyorlar ve gelir elde ediyorlar. Bu işlemler daha çok kripto market olarak bilinen kripto para borsalarında yapılıyor. Kriptodan kazanç elde etmenin en yaygın yolu, onu daha düşük bir fiyattan satın almak ve fiyatı arttığında satmaktır. Kripto paraların fiyatı neye bağlıdır? İşte bazı faktörler:

  • yatırımcıların duygusallık durumu;
  • piyasa eğilimi (pazarın genellikle hareket ettiği yer);
  • haberlerin arka planı;
  • ekonomik durum;
  • kripto üzerinde yerel düzenlemeler.

Hükümet, kripto emisyonunu ve fiyatlarını etkilemez, ancak dijital paraların tutulması ve alım satımına kısıtlamalar getirebilir. Talebi azaltır ve dolayısıyla fiyat oranı düşebilir.

Kripto para kurları hakkında konuşurken dikkate alınması gereken bir diğer faktör de emisyondur. Sınırlı emisyona sahip kripto paralar, yüksek bir talebe sahip oldukları için değeri yükselir.

En Popüler Kripto Paralar 

Bitcoin, fiyat, piyasa değeri ve işlem hacmi açısından lider kripto varlıktır. Eylül 2022 yılının başı itibariyle fiyatı 19.912,68 dolar. Ardından 1.665,42 $ fiyatıyla Ethereum izliyor; BNB kripto para fiyatı (281,88 $); Carano (0,5005 Dolar), Ripple (0,3361 Dolar), Solana (33,24 Dolar); piyasadaki değeri ile bu kripto paralar, en popüler kripto varlık olarak listeyi oluşturuyorlar. Bunlar, piyasadaki en popüler kripto varlıklarıdır ve uzmanlar, bunların uzun vadeli yatırım için en umut verici olduğunu düşünmektedir. Canlı kripto para fiyatları takibi için borsaları veya diğer kripto araştırma sitelerini kullanabilirsiniz.

Tüm güncel kripto fiyatlarını WhiteBIT kripto borsa yatırım platformunda bulabilirsiniz. Yasal olarak çalışan ve tüm AML ve KYC düzenlemelerine uyan Avrupa’nın en büyük kripto platformlarından biridir. Platform, hem yeni başlayan kullanıcılar hem de deneyimli yatırımcılar için uygun bir arayüze ve birçok alım satım aracına sahiptir.