Kart Aidatında Son Raund

Finans
Kredi kartı aidatı almaya devam eden 23 banka mahkemelik oldu.Tüketiciler Birliği, TBMM’de Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’ndaki değişikliklerin görüşülmesi sırasında yasa metninde...
EMOJİLE

Kredi kartı aidatı almaya devam eden 23 banka mahkemelik oldu.Tüketiciler Birliği, TBMM’de Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’ndaki değişikliklerin görüşülmesi sırasında yasa metninden çıkartılmasına rağmen aidat almaya devam eden 23 bankayı mahkemeye verdi. İstanbul Tüketiciler Mahkemesi’ne dava dilekçesini veren Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, Meclis’te, kredi borçlarının yapılandırılması ile ilgili karar alındığını söyledi.

1 MİLYAR‘LIK PAYLAŞIM

Yasa ile kredi kartlarından aidat “asla alınamaz” anlamı çıkan bir hükme varılmadığını belirten Kaya, bu konuyu yasal bir zemine oturtmak için bankaları mahkemeye verdiklerini söyledi. Kaya, son olarak Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin üçüncü kez aidatın yasal olmadığına karar verdiğini hatırlattı. Kaya, “Her yıl ortalama 1 milyar dolar kart aidatı gelirinden pay almak isteyen bankalar, kart pazarlamasında bütün teknikleri kullandı. Bugün yaşanan kredi kartı borç sendromunun temel faktörlerinden biri de aidat pastasını paylaşma yarışıdır” diye konuştu.