İşte Kredi Kartlarının Avantajları

Finans
Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.    Büyük bir rekabetin yaşandığı sektörde bankalar müşteri çekebilmek içi...
EMOJİLE

Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor. 
 
Büyük bir rekabetin yaşandığı sektörde bankalar müşteri çekebilmek için çok çeşitli hizmetler sunuyor. Önce taksit ve puan biriktirme imkanıyla başlayan furya, son yıllarda ücretsiz uçak biletinden seyahat sigortasına, VIP transferden ambulansa ve özel asistanlık hizmetlerine kadar genişledi.

İş Bankası, Maximiles kredi kartı ile yapılan her 100 lira tutarındaki alışveriş üzerinden 1 MaxiMil kazanılıyor. Her MaxiMil, uçak bileti alırken 1 liralık indirim sağlıyor. Yapı Kredi Bankası ise yeni çıkardığı Adios kart ile bedava seyahat bileti ve konaklama gibi hizmetler sunuyor. Garanti Bankası da bir müşteriye isteği üzerine Ürdün’den kafeinsiz diyet kola temin etti. Bir başkasına da Almanya F1 pistinde Ferrari test sürüşü organize edildi.

Öte yandan Bankalararası Kart Merkezi (BKM)’nin yaptığı bir araştırmaya göre kredi ve banka kartı kullanıcılarının yüzde 10’u hâlâ şifresini başkalarıyla paylaşıyor. Merkez, kart sahiplerine hırsızlık vakalarına karşı "Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. ATM’lerde şifrenizi kimseye göstermeden tuşlayın. Telefonla yardım teklif edenlerin tuzağına düşmeyin." tavsiyesinde bulundu.

HANGİ KART NE KAZANDIRIYOR?

MAXİMUM kart (İş Bankası) sahipleri ile beraberindeki misafirler İstanbul Atatürk, Ankara ve İzmir havalimanlarının dış hatlar terminalindeki özel salondan yararlanabiliyor.

ADİOS kart, (Yapı Kredi) bedava biletin yanında sahibine seyahat sigortası imkanı sunuyor. Kart sahibi, vize işlemlerinde ayırca sigorta yaptırmak zorunda kalmıyor.

GARANTİ Bankası, asistan hizmetleri kapsamında, Alaska’ya gitmek isteyen bir kredi kartı müşterisine kruvaziyer turu ve husky köpeklerle safari bile ayarladı.

AKBANK ile Boyner Grubu’nun ortak kredi kartı FISH, back-up hizmeti ile müşterilerine Grönland turu, Paris Disneyland gezisi, NBA finaline bilet gibi imkanlar sağladı.

HALKBANK HalkCard Advantage ile ilave taksit, taksit atlatma, nakit puan ve hediye kuponu gibi imkanlar sunuyor.

VAKIFBANK Rail&Miles’ı, Türkiye’nin tren bileti kazandıran ilk ve tek kredi kartı olma unvanını taşıyor.

FİNANSBANK CardFinans müşterilerine ekstre bakiyesi sözü karşılığında sıfır faizli kredi veriyor.

HSBC, Advantage kart sahiplerine taksitli ödeme, ödül programı ve asistanlık hizmeti sunuyor.

FORTİS Bank kart müşterilerine tesisattan ambulansa, çiçek gönderiminden araç muayenesine kadar çeşitli alanlarda yardımcı oluyor.

DENİZBANK Bonus Card ile son bir yıl içinde müşterilerine toplam 23 milyon 500 bin liralık puan kazandırdı.

ŞEKERBANK kredi kartı sahiplerinin kayıp bagajlarını bile buluyor. Seyahat sırasında avukat ve danışman ihtiyaçlarını da karşılıyor.

BANK ASYA, kredi kartı müşterilerine kampanyalardan yararlanma, puan kazanma ve taksitli alışveriş gibi hizmetleri aidat almadan sunuyor.

KART BORÇLARINI YAPILANDIRMAYA ONAY

Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı yasaya göre, 31 Mayıs tarihinden itibaren takibe düşmüş kredi kartı borçlarına düşük faizli geri ödeme imkanı doğdu.
 
Cumhurbaşkanı, kredi kartı borçlarını yapılandıran yasayı onayladı.
Buna göre, 31 Mayıs tarihinden itibaren takibe düşmüş kredi kartı borçlarına düşük faizli geri ödeme imkanı doğmuş oldu.

Borçlar çok az bir mevduat faizi ile ister peşin ister taksitle ödenebilecek.

Kredi kartı sahipleri borcunu taksitle de ödeyebilecek.

Bunun içinde 6 aylık vade için 1,04, 12 ay için 1,08, 24 ay için 1,18, 36 ay vade için 1,26 katsayı uygulanarak, borç yeniden hesaplanacak.