İşte İstanbul’da “5 yıldızlı” iftar fiyatları

Finans
İstanbul’da beş yıldızlı otel restoranları, Türk, Osmanlı ve dünya mutfaklarından harmanladıkları sofralarıyla misafirlerini ramazan ayında lezzet yolculuğuna çıkarırken, bir iftarın kişi başı b...
EMOJİLE

İstanbul’da beş yıldızlı otel restoranları, Türk, Osmanlı ve dünya mutfaklarından harmanladıkları sofralarıyla misafirlerini ramazan ayında lezzet yolculuğuna çıkarırken, bir iftarın kişi başı bedeli 250 TL’ye kadar yükseliyor.

İstanbul’da bazı beş yıldızlı otel restoranları ile birinci sınıf lokanta ve restoranlardan AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ramazan boyunca canlı fasıl müziği eşliğinde Boğaz ve tarihi yarımada manzarasında geleneksel iftariyelik, soğuk ve sıcak başlangıçlar, ana yemekler, özel tatlılar, içecekler ile Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerinin tadılacağı beş yıldızlı otellerde iftar sofralarının bedeli, kişi başı 59 TL ile 250 TL arasında yer alıyor.

Otellerin yanı sıra ramazana özel hazırlıklar yapan birinci sınıf lokanta ve restoranlarda ise iftar menüsü kişi başı 35 TL ile 155 TL düzeyinde bulunuyor.

Çırağan Palace Kempinski Oteli, ramazan ayı boyunca, Tuğra ve Laledan Restoran’da, İstanbullulara, klasik Türk ve Osmanlı yemeklerinden farklı lezzetlerin bulunduğu ziyafetler sunacak.

Osmanlı mutfağı klasiklerini yeni yorumlarla sunan Tuğra Restoran ramazana özel altı aşamalı iftar menüsü veya seçenekli alakart menüsü ile iftar yemeklerini ziyafete çeviriyor. Ramazan boyunca açık büfe tatlıların sunulacağı Tuğra Restoran’da çok özel iftar menüsü ramazan boyunca, meyve suları, çay, kahve ve KDV dahil kişi başı 250 TL olarak belirlendi. Restoran ramazan boyunca 19.00 – 24.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Aqua Restoran’da  iftar büfesi kişi başı KDV dahil 245 TL olarak belirlendi. Safran Restoran’daiftar yemeklerinin bedeli kişi başı KDV dahil 150 TL olacak.

Conrad İstanbul Bosphorus’un yeni mekanı Manzara Restoran, ramazanı özel set menü ile karşılıyor. Tarihi yarımada manzarasına sahip restoranda misafirleri, zeytinyağlılardan yöresel lezzetlere, geleneksel iftariyeliklerden çeşit çeşit tatlılara lezzetler bekliyor.

Ramazan set menüsünün, içecekler dahil 150 TL olduğu Manzara Restoran’a iftara gelen misafirler otoparktan ücretsiz yararlanırken, 10 kişilik ve daha kalabalık gruplara yüzde 10 indirim uygulanacak. 6 yaşına kadar çocuklara iftar menüleri ücretsiz, 6 – 12 yaş arası çocuklar için ise yüzde 50 indirimli olacak.

Cafe Swiss Restoran’da kişi başı set menünün fiyatı KDV dahil 135 TL olarak açıklandı.

Hilton İstanbul Bosphorus da özel bir atmosferde iftar açmak isteyenlere iki farklı mekan seçeneği sunacak. Boğaz manzarasıyla Bosphorus Terrace Restoran’ı tercih edenler, fasıl müziği eşliğinde Osmanlı ve Türk mutfaklarının seçkin örneklerini tadabilecek. Bosphorus Terrace’da açık büfe iftar menüsü fiyatı, alkolsüz içecekler, çay ve kahve dahil 135 TL olarak belirlendi.