İşte 2015’in asgari ücreti

Finans
Aralık ayı içinde sırasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK ve Türkİş’te toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün dördüncü toplantısını yapmak üzere Bakanlıkta bululştu. 2015R...
EMOJİLE

Aralık ayı içinde sırasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK ve Türkİş’te toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün dördüncü toplantısını yapmak üzere Bakanlıkta bululştu.

2015’te geçerli olacak asgari ücret, bugün yapılan toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı.

Bakan Faruk Çelik, asgari ücret açıklamasında, “Türkiye küresel krize rağmen ücret artışlarında pek çok ülkeye göre daha iyi durumdadır. 19 Nisan 2014’te yayınlanan yönetmeliğe göre asgari ücrette 16 yaş ayrımı kaldırılmış, her yaştaki işçiler için tek bir asgari ücret getirilmiştir. 6 Ocak’ta görüşmelere başlayacağımız tasarıyla 3 çocuklu asgari ücretliden gelir vergisi alınmayacak. Eşini kaybetmiş asgari ücretliden vergi alınmayacak. ” dedi.

NET ASGARİ ÜCRET 949 LİRA

Bakan Çelik asgari ücreti şu sözlerle açıkladı:

Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarını tamamladı. Bekar bir işçi için aylık brüt asgari ücret 2015 ilk altı ay için bin 1202 TL, ikinci altı ay için 1274 TL oldu. Aylık net asgari ücret bekar için 2015 altı ay için 949 TL, ikinci altı ay için bin TL oldu. Asgari ücret yılın ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 6 oranında artmıştır. Toplamda yüzde 12 zam yapılmıştır. Asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Yüksek artış, 6+6 şeklindeki artış gerek işçi ve gerek işveren kesiminde iyi bir rakam. Beklentilerin farklı olduğunu da biliyorum.

TÜRK-İŞ RAKAMLARI UYGUN BULMADI

TÜRK-İŞ Sendikası, yeni asgari ücretleri uygun bulmadıklarını açıkladılar.