İşçiye maaş müjdesi

Finans
Yaklaşan 2013 yılında ücretlerle ilgili yeni bir dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yüksek ücret ödediği halde maaşları asgari ücretten göstererek, hem çalışanlarını hem de devleti zarara u...
EMOJİLE

Yaklaşan 2013 yılında ücretlerle ilgili yeni bir dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yüksek ücret ödediği halde maaşları asgari ücretten göstererek, hem çalışanlarını hem de devleti zarara uğratan işverenlerin oyununu bitiriyor. Yeni yılda her işçi kaç lira maaş alıyorsa bordrosunda gösterilecek. Böylece emekli olurken, yaşadığı mağduriyet bitecek. SGK Başkanı Fatih Acar, profesyonel kulüplerde oynayan futbolculardan başladıkları çalışmayı tüm meslek gruplarında yapacaklarını belirterek, "Yüksek ücret ödenip asgari ücret beyan edilmesi 2013’te sona erecek" diye konuştu. Acar, en önemli çalışmalarının meslek gruplarına yönelik başlattıkları meslek kodları uygulaması olduğunu söyledi. Uygulamanın devam edeceğini kaydeden Acar, "Profesyonel kulüplerin birçoğunun asgari ücretten beyanname verdiklerini gördük. Kabul etmeyerek, bunları düzelttik. Futbol kulüplerinden sadece birinci lig kulüplerinde yaptığımız düzeltme rakamı 38 milyon TL’dir. 14 milyon TL de basketbolda var. Diğer meslekler için de çalışmayı uygulayacağız" dedi.

12 BİN YENİ SAĞLIKÇI ALINACAK
Sağlık Bakanlığı, Aralık ayında aralarında eczacı ve diş hekimlerinin de olacağı 12 bin 150 sağlık personeli alacağını duyurdu. Bakanlık’ın resmi Facebook ve Twitter hesaplarından yapılan duyuruda, "Bakanlığımızdan müjdeli haber… Aralık ayında, eczacı ve diş hekimlerinin de içinde bulunacağı 12 bin 150 sağlık personeli alınacak" denildi. Başvuru tarihi ve koşullarıyla ilgili açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

ÖZEL OKUL BASKIN
Özel okullarda çalışan öğretmenlerin, devlet okullarındaki öğretmenlerden çok almasına rağmen maaşının asgari ücretten gösterilmesi üzerine SGK inceleme başlattı. Bu tür okullara ağır ceza gelecek.

Takvim