İnşaat Sektörü Bizden Sorulur!

Finans
Uluslararası İnşaat Sektörü Dergisi "Engineering News Record (ENR)" tarafından bir önceki yıl yurtdışında yapılan işlerin esas alınarak hazırlandığı "Dünyanın en büyük 225 uluslararası ...
EMOJİLE

Uluslararası İnşaat Sektörü Dergisi "Engineering News Record (ENR)" tarafından bir önceki yıl yurtdışında yapılan işlerin esas alınarak hazırlandığı "Dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhidi" listesinde bu yıl 31 Türk firması yer aldı. Türkiye, 50 firması bulunan Çin’in ardından listede 2. sıraya yükseldi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yapılan açıklamaya göre, ENR’nin her yıl yaptığı kıyaslamalı araştırmada, bir önceki yılda yurtdışındaki işlerden elde edilen gelir esas alınıyor. Geçen seneki listede Türkiye’den 23 müteahhitlik firması bulunuyordu, rakam bu yıl 31’e çıktı. Listede yer alan Türk müteahhitlik firmalarının isimleri şöyle: "Enka, Gama, Ant Yapı, Tekfen, Rönesans, TAV, Nurol, Yüksel, STFA, Baytur, Kayı, Yapı Merkezi, Güriş, Yenigün, Polimeks, Kontek, Onur, GAP, Hazinedaroğlu, Summa, Makyol, Beta Tek, Rasen, Cengiz, Çukurova, Doğuş, Alarko, Eser, Atlas Yapı, Mesa, TML."

ABD, 2. SIRADAN 4’E GERİLEDİ

İlk 225’e giren firma sayısı esas alınarak yapılan listede, Çin 50 firmayla ilk sırada yer aldı. Geçen seneki listede 35 firmayla Çin’i takip eden ABD, 2009 yılı listesine 25 müteahhit sokabildi ve listenin 4. sırasına geriledi. Türkiye, 31 firmayla ABD’nin yerini aldı. İtalya, 26 firmayla Türkiye’yi izledi.

"MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜ GURUR KAYNAĞIMIZ"

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da Uluslararası İnşaat Sektörü Dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından her yıl düzenlenen ve bir önceki yıl yurt dışında yapılan işler esas alınarak hazırlanan ”Dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhidi” listesinde bu yıl 31 Türk firmasının yer aldığını ve Türkiye’nin 50 firması bulunan Çin’den sonra listede 2. sıraya yükseldiğini bildirdi.

Çağlayan, ”Müteahhitlik sektörümüz dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselerek küresel kriz ortamında ülkemizin gurur kaynağı olmuştur” dedi.