İndirimin Yeni Adı: Hediye

Finans
Kurban Bayramı nedeniyle promosyonlarını arttıran hazır giyim sektörü strateji değişikliğine gitti. ‘Yüzde 80 indirim’ gibi sloganlarla müşterileri tavlamaya çalışan firmalar artık para te...
EMOJİLE

Kurban Bayramı nedeniyle promosyonlarını arttıran hazır giyim sektörü strateji değişikliğine gitti. ‘Yüzde 80 indirim’ gibi sloganlarla müşterileri tavlamaya çalışan firmalar artık para teklif etmeye başladı

Tüketicilerin alışveriş yaparken ne kadar avantaj sağladıklarını öğrenmek istemesi hazır giyim sektöründeki indirim stratejisini değiştirdi. Özellikle Kurban Bayramı nedeniyle promosyonlarını artıran firmalar, ürünlerin fiyatı üzerinden yüzdelik indirim yapmak yerine müşterilerine para teklif etmeye başladı. Firmaların vitrinlerini ‘yüzde 80’e varan indirimler’ gibi yazılar yerine ‘100 TL’lik alışverişe 25 TL hediye’ gibi sloganlar kaplamaya başladı.

ARTIK HEDİYE ÇEKİ SİSTEMİ DEVREDE

Hazır giyim sektöründe yaşanan bu değişimin ardında, tüketicilerin yüzdelik indirimlerle ne kadar avantaj sağladıklarını tam olarak kestirememeleri gösteriliyor. Tüketicinin vitrinde yüzde 40 indirim yazısını görüp mağazanın içinde hayal kırıklığına da uğraması firmaların hediye çeki sistemine yönelmesine neden oluyor.

HAYAL KIRIKLIĞINI ORTADAN KALDIRIYOR

Müşterilerine hayal kırıklığı yaşatmak istemeyen firmalar hediye çeki vererek müşterinin istediği ürünü almasını sağlıyor. Firmalar açısından yüzdelik indirim sistemine göre daha riskli olan hediye çeki müşteri memnuniyetini maksimum seviyeye çıkarıyor.

ÖNCE ARTIŞ SONRA İNDİRİM…

Ayrıca bazı firmaların indirim yapmadan önce fiyatları artırması tüketicinin yüzdelik oranlar ile yapılan indirimlere sıcak bakmamalarına neden oluyor. Sektördeki bazı firmaların bu konuda tüketicileri kandırdığı belirtiliyor. Örneğin 300 TL olan bir ürün indirime girmeden önceki günün akşamında bir anda 400 TL yapılıyor.

YÜZDELİK İNDİRİMLERE GÜVEN KALMADI

Ertesi gün ise vitrinde yüzde 30 indirim ile 280 TL’den satılıyor. Yani yapılan indirimler ile oranlar birbirlerini tutmuyor. Tüketicilerin yüzdelik indirimlere kuşkuyla yaklaşması nedeniyle firmalar, kendilerinden belirledikleri miktarda alışveriş yapan müşterilerine yine belirli bir miktar para teklif etmeye başladı. İşte firmaların yeni indirimleri:

75 TL’lik kıyafete 50 TL kurban ola

Kurban Bayramı’na yeni bir kampanya ile giren giyim markası Rodi Mood, Türkiye genelindeki tüm mağazalarından yapılacak 75 TL’lik alışverişlerde 50 TL’lik hediye çeki veriyor. Hediye Çekleri, Rodi Mood mağazalarının yanısıra A101 ve Kiler marketlerinden tedarik edilebiliyor. Farklı tasarımları ile 7’den 77’ye her yaş grubuna hitap eden firma, bayram alışverişlerinde müşterilerinin bütçesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Damat’tan 500 AL 350 ÖDE!

D’S Damat’ta 500 al 350 öde kampanyası kapsamında Kasım ayı sonuna kadar D’S Damat mağazalarından yapılan her 500 TL’lik alışverişte 150 TL indirim uygulanıyor. ‘Marks & Spencer’da Bayram Stili’ sloganı ile yola çıkan firma Marks & Spencer, tek seferde yapılacak 250 TL’lik alışverişlerde 50 TL indirim uyguluyor. Kampanya 5-15 Kasım tarihleri arasında tüm ürünlerde geçerli.

Anında 200 TL kesene ulaşsın

DESA, 30 Kasım’a kadar geçerli olan kampanya ile mağazalarından ayakkabı veya çanta alışverişi yapan herkese bir adet ‘Anında’ indirim çeki hediye ediyor. DESA yeni sezon deri ceket almak isteyenler "Anında" indirim çeklerini kullanarak 200 TL indirim fırsatını yakalıyor. "Anında" indirim çeki aynı zamanda eski sezon deri ceketlerde de 100 TL indirim sağlıyor.

İnternetten alışveriş yap paran da cebinde kalsın

Dünyanın önde gelen jean isimlerinden Mavi de "Çok oluyoruz" diyerek bu kampanyalardaki yerini aldı. Mavi Jeans’in online alışveriş sitesi olan shopmavi.com adresinden alışveriş yapanlara 175 TL’lik alışverişlerde 25 TL, 250 TL’lik alışverişlerde ise 50 TL cepte sloganıyla indirim yapılıyor.

İndirim kaldırım yok!

Hazır giyim sektörünün önemli aktörü DeFacto, marka yüzü Hamdi Alkan’ın rol aldığı reklam filmini, hedef kitlesinin beğenisine sundu. Reklamda, indirimler sorgulanırken bunların gerçekçi olmadığına vurgu yapılıyor. Bu mantıktan yola çıkan DeFacto "İndirim kaldırım yok. 365 gün mükemmel fiyatlarr" diyerek farklı bir strateji izliyor.