IMF’ye Direnmek Doğru Karar

Finans
Ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye’nin IMF‘ye ihtiyaç duymadığını belirterek, "Başbakan, anlaşma yapmaya direnerek doğru yapıyor. Bu politik olarak da doğru karar. Ekonomi erken topa...
EMOJİLE

Ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye’nin IMF‘ye ihtiyaç duymadığını belirterek, "Başbakan, anlaşma yapmaya direnerek doğru yapıyor. Bu politik olarak da doğru karar. Ekonomi erken toparlanırsa Başbakan kazanacak" dedi
John Hopkins Üniversitesi’nin ünlü ekonomisti Steve Hanke, Türkiye’nin IMF’ye ihtiyacı olmadığını belirterek, "Başbakan, anlaşma yapmaya direnerek doğru yapıyor. Bu politik olarak da doğru karar. Ekonomi erken toparlanırsa kazanan Başbakan olacak" dedi. Hanke, "Şu anda bir anlaşmanın imzalanması hükümeti zayıf gösterecektir. Bunun yerine hükümet daha önce hızlı bir şekilde uyguladığı yapısal reformlara tekrar başlamalı" önerisinde bulundu. Emek piyasasının esnekleştirilmesi ve yüksek vergi maliyetlerinin düşürülmesi yönünde tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Hanke, "Uzun vadeli önlemler açısından bunlar yapılarak, verimliliğin artırılması gerekiyor" dedi.

SOSYALİST PROPAGANDA
Krizin, açgözlülük ve spekülasyondan kaynaklandığı yönündeki görüşleri de eleştiren Hanke şunları söyledi: "Bu sosyalistlerin propagandası. Bu bahane ile regülasyonların artırılmasına çalışıyorlar. Kriz öncesi emtia ve emlak piyasasında oluşan balonların sorumlusu spekülatörler değildi. Bu balonların oluşmasının nedeni aşırı değerli dolardı ve sorumlusu ise ABD Merkez Bankası’ydı." Bir grup insanın "Kriz yok" dediğini ancak ABD’de krizle ilgili büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Hanke, G-20 zirvesi ile birlikte IMF’nin eski önemini geri kazanmaya başladığını sözlerine ekledi.

ÇAĞLAYAN UZATTI, KULAKLIKLAR ATILDI
 Forum İstanbul’un ikinci gününde temponun düştüğü ve ilginin azaldığı dikkat çekti.
 Forum’un ikinci gününün açılışını yapan Zafer Çağlayan konuşmasını biraz uzatınca, yabancı dinleyicilerin simültane kulaklıklarını çıkardıkları gözlendi. 
Bakan Çağlayan, TİM Başkanı ve birçok katılımcı cuma numazına gidince, forumun yapıldığı Swiss Otel koridorları bir anda boşaldı.

TÜRKİYE IMF’YE MEYDAN OKUYOR
ABD’deki borsa ve finansal çevrelerinin gazetesi The Wall Street Journal (WSJ) yaptığı analizde, Türkiye’nin IMF’nin kemer sıkma talebine meydan okuduğunu yazdı. WSJ analizinde, hükümetin anlaşma istemediği sinyallerinin işadamları arasında tepki yarattığı belirtilerek, "Türkiye’de piyasalar toparlanırken Başbakan Erdoğan, IMF kurtarma paketi ve acı reçetelerinin kabul edilmesine yönelik baskıların hafiflediğine inanmış gibi görülüyor" denildi.
 

www.sabah.com.tr