Hollywood Çöküyor mu?

Finans
Russell Crowe, Tom Hanks, Eddie Murphy, John Travolta gibi yıldız oyuncuların rol aldığı filmlerin hasılatında yaşanan gerileme, Hollywood’da şaşkınlık yarattı. Sony Pictures’ın eski yönet...
EMOJİLE

Russell Crowe, Tom Hanks, Eddie Murphy, John Travolta gibi yıldız oyuncuların rol aldığı filmlerin hasılatında yaşanan gerileme, Hollywood’da şaşkınlık yarattı.

Sony Pictures’ın eski yönetim kurulu başkanı Peter Guber, büyük yıldızlarlı yapılan ve sonucu aydaki kraterlere benzeyen filmlerin endüstriyi hayretler içinde bıraktığını söylüyor. Guber, “Müthiş yetenekli insanların, bu kadar üne rağmen büyük seyirci kitleleri çekememeleri ilginç. Herkes bu sorunun cevabını arıyor. Johnny Depp’in ‘Halk Düşmanı’ filmi bile tam olarak olağanüstü bir sonuç yaratmadı” dedi.

Will Ferrell’in rol aldığı 100 milyon dolar bütçeli ‘Land of the Lost’ filmi Kuzey Amerika’da gişede sadece 49 milyon dolar yaptı. Julia Roberts’ın 60 milyon dolar bütçeli filminin hasılatı ise sadece 40.6 milyon dolar oldu. Tom Hanks’in oynadığı ‘Angels & Demons’ ile John Travolta ve Danzel Washington’ın rol aldığı ‘The Taking of Pelham 1 2 3’ de benzer sonuçlar elde etti. Eddie Murphy’nin ‘Imagine That’ filminin Paramount Pictures için ‘tam bir yıkım’ olduğu ifade ediliyor. Adam Sandler’ın ‘Funny People’ filminin iyi bir çıkışın ardında çöküntüyle karşılaştığı biliniyor.