Girişimci Gençler İstanbul’da

Finans
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, cumhuriyetin 100. yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alma hedefine girişimci gençlerle erişilebilece...
EMOJİLE

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, cumhuriyetin 100. yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alma hedefine girişimci gençlerle erişilebileceğini söyledi.

MÜSİAD‘ın ev sahipliği yaptığı 2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi açılışında konuşan Vardan, "Geleceği yakalamak için görev bekleyen gençlerimize, değişim ve dönüşümün zeminini biz hazırlayalım. Onlar, sadece bilgiyi, katma değeri üretsin, dünyaya yön versin." dedi.

MÜSİAD ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğiyle, MÜSİAD Gençlik Kurulu‘nun Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği 2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi dün başladı. Vardan, iki gün sürecek bu kongrede, yurtiçinden ve yurtdışından binlerce gencin girişimcilik teması etrafında bir araya gelmelerine ve bir platform oluşturmalarına vesile olduklarını söyledi. Kongrede ekonomik faaliyetlerin tüm aşamasında girişimci ruhu harekete geçirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacına yönelik olarak kongrede bazı sorulara cevap aranacak. Vardan, ele alınacak soruları şöyle ifade etti: "Öncelikle, ‘Daha fazla gencimizi girişimciliğe yönlendirebilmek adına nasıl bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var?’ sorusunun cevabını bulmamız gerekiyor. Sonra, ülkemiz ve ekonomimiz, sosyal yapı ve kültürümüz itibarıyla bu gençlere nasıl bir iklim sunuyoruz? Artı değer üretebilmeyi teşvik edebiliyor muyuz? Zihniyete ilişkin soruların cevaplarını bulduktan sonra, girişimciliğin en önemli sorunu olan finansman problemini çözebilecek miyiz? Kamu ve özel sektörün girişimciliğe yönelik destekleri nelerdir?"

Türkiye’nin nüfusunun yarısını gençlerin oluşturduğuna, karşıda ise yaşlanan bir Avrupa nüfusu olduğuna işaret eden Vardan, Türkiye’nin ve Türk gencinin nicelikteki üstünlüğünü, niteliksel anlamda da bir üstünlüğe çevirmek gerektiğini söyledi.

Kongre bugünkü etkinliklerle son buluyor.