Frankfurt’tan Mesaj Var

Finans
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ”Otomotiv sektöründe Türkiye bir üretim üssü, Avrupa’nın tam göbeğinde olan Almanya da bir lojistik dağıtım üssü olabilir. Türkiye ile Almanya’yı birleş...
EMOJİLE

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ”Otomotiv sektöründe Türkiye bir üretim üssü, Avrupa’nın tam göbeğinde olan Almanya da bir lojistik dağıtım üssü olabilir. Türkiye ile Almanya’yı birleştirdiğimiz zaman çok daha büyük ihracatçı konumuna gelebiliriz” dedi.

Uluslararası 63. Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda düzenlenen toplantıda Çağlayan, Renault firmasının Türkiye’de üretmeyi planladığı Renault Fluence aracının en büyük özelliğinin yüzde 100 elektrikli olması olduğunu vurguladı.

2011 yılından itibaren Türkiye’de yüzde 100 elektrikli otomobil yapılacağını ve tüm dünyaya ihracatın Türkiye’den gerçekleşeceğini ifade eden Çağlayan, artık elektrikli otomobilin ”sözde değil özde” gerçekleştiğini anlattı.

Elektrikli otomobilin, Türkiye’nin ihracatını da artıracağını çok net gösterdiğini belirten Çağlayan, ”Geçen yıl dakikada dört araç üretiyor, 3,2’sini de ihraç ediyorduk. Sektörün hedefi 2 milyon üretimdir, önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde ve bunun 1,5 milyonunu da ihraç etmektir” dedi.

TEDARİKÇİ GELİŞTİRME PROGRAMI

Çağlayan, Türkiye’nin elektrikli otomobilde ilk üretim merkezi olacağını ve çevreye duyarlılığının da göstergesini yerine getireceğini ifade etti.

Türkiye’nin bir üretim ve lojistik üssü olmasının son derece önemli olduğuna dikkati çeken Çağlayan, şöyle devam etti:

”Biz yeni bir program üzerinde çalışmaya başlayacağız. İhracat için tedarikçi geliştirme programı diye bir program üzerinde çalışmaya başlayacağız. Bu program için Türkiye Almanya çok güzel iki örnek olarak gösterilebilir. Bizim otomobilde ve yan sanayideki ihracatımızın diğer ülkelere daha fazla geliştirilmesi, daha fazla yansıtılması ve Türkiye’den bu alanda yapılan tedarikin daha fazla artırılması son derece önem arz edecek. Otomotiv sektöründe Türkiye bir üretim üssü, Avrupa’nın tam göbeğinde olan Almanya da bir lojistik dağıtım üssü olabilir. Türkiye ile Almanya’yı birleştirdiğimiz zaman çok daha büyük ihracatçı konumuna gelebiliriz.”