Engelliye kredi imkanı!

Finans
Fiziksel halinden ötürü istediği bir iş imkanı bulamayan ya da maddi gereksinimlerini doğrudan karşılayamayan engelli vatandaşlarımız için hangi bankaların ne koşullarda kredi imkanı sağladığını bu ya...
EMOJİLE

Fiziksel halinden ötürü istediği bir iş imkanı bulamayan ya da maddi gereksinimlerini doğrudan karşılayamayan engelli vatandaşlarımız için hangi bankaların ne koşullarda kredi imkanı sağladığını bu yazıda bulabilirsiniz. Engelli vatandaşlarımız için özel olarak tanınan pek çok hakların ekonomik olarak bankacılık alanına da dokunduğunu çok rahat bir şekilde söylemek mümkün. Bunun en temel sebeplerinden biri ise, elbette ekonomik olarak ne kadar fazla kişi aktif olursa ülkemiz için o kadar karlı bir durum söz konusu. Engelli kişiler belki de pek çok kez fiziksel durumlarından dolayı iş ve sosyal yaşama diledikleri gibi katılamamaktadır.

ENGELLİYE KREDİ

Bu sebeple engelli kişilerin çalışma yerlerini hayallerindeki gibi hiçbir engele takılmadan açmasını destekleyen birçok devlet bankası yer alıyor. Bu bankaların başında da Vakıf Bank, Halk Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Şeker Bank, HSBC Bank, Ak Bank, Deniz Bank gibi bankalar yer alıyor. Hatta KOSGEB’in de engelli kişilere bu konuda gerekli olacak krediyi sağladığı söylenebilir.

Engelli Kredisi Almak İçin Koşullar Neler?

Eskiden böyle bir fırsattan yararlanmak çok zor olsa da günümüzde bu imkanlar bizlere sunuluyor. Bu fırsatı sağlayan bankalardan engelli kredisi desteği almak için ilk kurallardan biri mutlaka kişilerin herhangi bir maaşı olması gerekiyor. Bunun akabinde sigortalarının da en az altı ay kadar yatmış olması, beyan edebilir bir iş tanımı ayrıca da belgelenebilir gelirler olması son derece mühimdir. Aynı zamanda da banka kredi notunun yüksek olması, İş yerinin iş sertifikası ve girişimcilik sertifikasının yer alması, maaşında hiçbir şekilde haciz icra bulunmaması, İş yeri açacağı yerde ikametinin olması, engel halinin de fiziksel olarak beyan edilmesi önemlidir.

Zihinsel engelli olan vatandaşlar ve özellikle de ölüm süresi bir rapor ile ispatlanmış kişilerin kredi çekebilmesi maalesef mümkün değil. Elbette bankalar bu kişilere özen gösterip, gerekli ayrıcalıkları tanıyor ancak, onların asıl amacının ödedikleri paranın bir gün mutlaka geri ödenecek olmasıdır. Kredi başvurusunda bulunmak için bankaların şubelerine başvuru yaptığınızda, istenilen belgeleri hazırladığınız takdirde, başvurunuz incelemeye alınmış olacaktır.

Engellilere Kredi Sağlayan Kurum Ve Bankalardan Bazıları

KOSGEB Kredisi

KOSGEB, herhangi bir engeli olan kişilere destek kredisi, hibe vermenin yanı sıra girişimcilik destek programlarına da katılmak konusunda kişilere destek kaynağı oluyor. Bu nedenle tanınan bu imkandan faydalanmak için KOSGEB’ e direkt üye olarak istediğiniz programlara kolay bir şekilde başvuruda bulunabilirsiniz. Bu fırsattan yararlanarak açmış olduğunuz iş yerinizin masraflarını da kosgeb yardımı ile % 10 oranında daha uygun bir fiyata ödemiş olacaksınız.

Ziraat Bankası Kredisi

Genel olarak engelli kişilerin düzenli bir biçimde hesaplarına yatan maaş sebebi ile kredi almaları diğer durumlarla kıyaslandığında daha kolaydır. Bankacılar bundan dolayı normal müşterilerine göre engelli müşterilerine daha fazla bir ayrıcalık tanıyor. Krediye ve konuya göre değişiklik gösteren en uygun faiz ve vade açısından gerekli olan desteği sağlıyor. Aynı zamanda da düzenli olarak her ay bir maaş alıyorsanız yani maaşınız devlet tarafından sizlere ödeniyor ise bu durumda sizlere ayrı muamele de gösteriliyor.

Ziraat bank engelliye kredi olarak, uygun faizli olan masrafsız kredileri, Bireysel Emeklilik Sistemi ve Sigorta çözümlerine varan gereksinim duyabileceğiniz kaçırılmaz fırsatları olan avantajlı bankacılık ürünlerini kapsayan ve aynı zamanda da bankacılık ürünlerinde uygulanan özel indirimleri içeren “Engelsiz Destek Paketi”ni sizlerin hizmetine sunuyor. Üstelik altmış aya kadar varan vadeleri ile birlikte. Konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için, en yakın şubeye başvuruda bulunabilirsiniz.

https://www.ssk.biz.tr/engellilere-kredi