DyorEX Kripto Para Borsası Araştırma Uzmanları Paxgold’u Değerlendiriyor!

Finans
Geçtiğimiz senenin başında temelleri atılan ve 2022 yılında faaliyete başlayan İstanbul merkezli Dyorex Kripto Para Borsası, yatırımcılarına kripto para ve blokzincir dünyasına hızlı ve güvenilir bir ...
EMOJİLE

Geçtiğimiz senenin başında temelleri atılan ve 2022 yılında faaliyete başlayan İstanbul merkezli Dyorex Kripto Para Borsası, yatırımcılarına kripto para ve blokzincir dünyasına hızlı ve güvenilir bir dünya oluşturmaya çalışıyor. Yapmış olduğu iş birlikleri ile de sektörde önde gelen borsalar arasıda yer almaktadır.

Pax Gold Nedir?

Pax Gold kısaltması PAXG, altın destekli bir kripto para birimidir. Pax Gold’a sahip olan tüm yatırımcılar, Paxos Trust Company tarafından denetlenen fiziksel altının da sahibi oluyorlar. ERC-20 tabanı üzerine oluşturulan PAXG, dünyanın herhangi bir yerinde 7/24 kolayca taşınıp takas edilebilir özelliğindedir. Paxg sayesinde onaylı bir şekilde London Good Delivery altın külçesinin de bir kısmına sahip olmaktadırlar.

Güvenilirlik açısından New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından düzenlenmektedir. Dünyanın en güvenli kasalarında tutulan altınla desteklenmektedir. Her ay bir uzman tarafından denetlenip her ay eşdeğer olup olmadığı sorgulanmaktadır. Paxg sahibi kişiler, dünya çapında fiziksel altın satıcıları ile anlaşma sağlayabilir ve Paxos müşterileri her zaman mevcut altın piyasası fiyatlarında USD karşılığında kullanılabilir.

Dyorex Kripto Para Borsası’nda PAXG Nasıl Satın Alınır?

Yorex Kripto Para Borsası’na üye olduktan sonra market ekranından TL mevduatınız ile PAXG alım-satım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

1.Dyorex.com adresine giriniz.

2.Eğer daha önce doldurmadıysanız ‘Kayıt Ol’ bölümünden sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayınız. Daha önceden kaydolduysanız bu adımı geçip Giriş Yap seçeneğine gelmelisiniz.

3.Hesabınızda herhangi bir kripto para birimi veya Türk lirası bulunmuyorsa ‘Kripto Satın Al’ ve ‘Banka Havale-EFT’ seçeneğini seçiniz. Eğer cüzdanınızda varlığınız bulunuyorsa bu adımı atlayabilirsiniz.

4.DyorEX Kripto Para Borsası’na yukarıda belirtildiği gibi TL bakiyesi transfer ettikten sonra anasayfada bulunan Piyasalar bölümünden Pro Versiyonu seçebilirsiniz.

5.Sağ üst köşeye PAXG/TRY yazın ardından sağ tarafta bulunan alım çeşiti kısmında ise Piyasayı seçin.

6.Almak istediğiniz PAXG miktarını girin ve PAXG Al butonuna tıklayın.

7.İşlem talebiniz alınmıştır ve aldığınız miktardaki Pax Gold DyorEX’te bulunan cüzdanınıza eklenmiştir.

Pax Gold Nasıl Kullanılır?

Pax Gold satın almak ya da kullanmak için sanal cüzdan oluşturulması gerekmektedir. Bu cüzdanlar sayesinde kripto para transferleri gerçekleştirebilirsiniz. Pax Gold transfer işlemi bir çeşit şifreleme ile gönderilir. İşlemlerin her biri ağ üzerinde duyurulur ve blok zincire dahil olur. Bu sayede ise aynı Pax Gold’un birden fazla kullanılmasının önüne geçilmiş olur.

Paxg Analizi: Paxg Yükselecek mi?

Geçen hafta Amerika Merkez Bankası Fed kasım ayına ilişkin faiz kararını açıkladı. Yapılan açıklama doğrultusunda ABD’de faiz 50 bp arttı ve %4.50 bandına yükseltildi. Bu seneye bakacak olursak en son dört kez üst üste 75 bp artışa giden Fed’in bu son kararı Başkan Jerome Powell’ın konuşmasıyla negatif algılandı. Bir gün önce ABD’de yıllık enflasyon yüzde 7.1 olarak belirlenmişti ve bu yatırımcılar için rahat bir nefes anlamına geliyordu. Piyasaları pozitif anlamda fiyatlayan enflasyon kararı sonrasında alınan faiz artışı kötü sonuçlar doğurdu. Mart ayından bu yana sürekli olarak faiz artışına giden Fed’in ilk defa faiz artırımında yavaşlatmasına şahit olduk ve Mart ayında parasal sıkılaşma stratejisi uygulanan ABD’de ilk faiz indirimine gidildi.

Bu kararın ardından gerçekleşen FOMC toplantısından sonra Fed Başkanı’nın basın toplantısında asıl tema, faizin artışının devam etmesi vurgusuydu. Enflasyonla mücadele adına gerekli adımları attıklarını belirten başkan, sıkı para politikasına bir süre daha devam edeceklerinin sinyallerini verdi. Daha gidecek çok yollarının olduğunu ve kontrol altına alındığını söylemek için henüz erken olduğunu dile getirdi. FOMC toplantısında, enflasyon riski yüksek ve kontrol altına aldık diyebilmemiz için %2 bandına kadar düşürmemiz gerekiyor dediler. Enflasyonun beklenen seviyelere gelmeye başlamasıyla beraber faiz artırımlarını azaltacaklarının da sinyalleri verildi. Son olarak ise ekonomide daralma yaşanabilecek olan ABD’de önümüzdeki yıl itibariyle enflasyonda düşüşün hızla devam edebileceği öngörülüyor.

Teknik analize odaklandığımızda ise ons altına endeksli dijital kripto para birimi olan Paxg, bugün itibariyle alımların geldiğini ve tekrardan 1800 dolar bandının üzerine çıktığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerin devam edebilmesi adına 1780 doların altına sarkmamasını beklediğimiz paritede 1780 dolar altı fiyatlamalar bizi 1750 bandına kadar geri çekebilir. Tam tersi bir fiyatlanmada ise 1827 doların üzerinde günlük kapanışlar hatta haftalık kapanışlar yapması gerekmektedir. Sonrasında hedefimiz 1850 bandı olabilir. Ancak değerli metallerden ons altının yükselebilmesi için öncelikle ABD’nin üzerinde baskının biraz daha azalmasına ihtiyacımız bulunmaktadır. Son olarak Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin savaşa dönmesiyle güvenli liman olarak algılanan altın tarafında gördüğümüz tarihi zirve olan 2000 dolar seviyeleri önümüzdeki senenin ikinci çeyreğinde yakın fiyatlamalar görebilir.