Depositphotos fotoğraf arşivine katkıda bulun

Finans
Fotoğraflarınızla para kazanabilirsiniz. Hem de bir defalığına değil. Fotoğraflarınız her satıldığında sizin de hesabınıza belli bir miktar aktarılır. Üstelik ne kadar fotoğrafınız satılırsa aldığınız...
EMOJİLE

Fotoğraflarınızla para kazanabilirsiniz. Hem de bir defalığına değil. Fotoğraflarınız her satıldığında sizin de hesabınıza belli bir miktar aktarılır. Üstelik ne kadar fotoğrafınız satılırsa aldığınız yüzde de büyür. Üstelik, beklemekten fazlasını da yapabilir, kendi işlerinizin reklamını ve tanıtımını kendiniz yapabilirsiniz. Bu durumda daha da yüksek oranda kazançlar sizi bekliyor.

Peki nasıl?

İlk yapılması gereken depositphotos.com adresine gitmek ve katılımcı programına dahil olmak için bir tedarikçi hesabı açmak. Tedarikçi hesabı açmak tamamen ücretsiz ve hiçbir yükümlülüğü yok. Yalnızca kısa bir sınavdan geçmek yeterli. Bu sınav eklenen içeriğin kalitesini kontrol altında tutmak için yapılıyor. Yaptığınız testin sonucunda olumlu not aldıktan sonra dosya yüklemeye hazırsınız. Artık son bir aşama kalıyor, o da yüklenen dosyanın yetkili kişiler tarafından kontrol edilmesi. Bu kısımda iş, kalitesiyle birlikte daha çok uygunluğu ve özgünlüğü kontrol ediliyor ve buradan da olumlu sonuç alınırsa stok fotoğraf, video, illüstrasyon ve vektörlerden oluşan arşive katkıda bulunmuş oldunuz bile.

Ön koşulları da hatırlatalım: 18 yaşından büyük olmalı, yüklediğiniz dosyaların sahibi olmalısınız ve dosyalarınızın kullanılması ve gösterilmesi ile ilgili talep edilen her türlü belgeyi (model izin belgesi, ürün hakkı, vs.) sunuyor olmalısınız. bu adresten dosya boyutları, fotoğraf çözünürlükleri, tedarikçi seviyeleri, tedarikçi anlaşması gibi çok daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yalnızca fotoğraf değil

Sitenin ismi Depositphotos ve adresi depositphotos.com olabilir ancak, arşive ekleyebilecekleriniz fotoğraflarla sınırlı değil. Hangi konuda iyi olduğunuzu düşünüyorsanız içerik katkısında bulunabilirsiniz. Örnek olarak profesyonel vektörler hazırlayabiliyorsanız, bu sizin için olduğu kadar işlerinizi satın alacak müşteriler için de büyük bir fırsat olabilir.

İyi tedarikçiye iyi fiyatlar

Tedarikçi anlaşması çerçevesinde Depositphotos içerik yaratıcılara harika fırsatlar sunuyor. Tedarikçi hesabı olan üyelerini yüklediği fotoğraf, illüstrasyon veya vektör sayısına göre 5 seviyeye ayırıyor. Tedarikçi için daha fazla içerik yüklemek, daha fazla satış yapmak demek satış başına aldığı yüzdenin de artması demek.

Neler eklenmeli

Yüklenen içerikleri kontrol eden bir ekip var, bu ilk engele ve muhtemel motivasyon kayıplarını engellemek için içerikleri yaparken ve eklerken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Bunlardan birincisi işin özgün olması. Hırsızlığın fark edilmesi durumunda hesabın kapatılacağını ve bütün haklarınızın kaybolacağını ve taleplerinizin reddedileceğini hatırlatalım. Böyle bir durumla karşılaşmasanız bile, işlerinizi alacak kişilerin kendi araştırmalarını yaptıklarını unutmayın.

Tabii ki başka sanatçılardan ve yaptıkları işlerden ilham almak, onlardan etkilenmek kaçınılmazdır. Fakat; özgün olmak şöhret ve itibarınızı artıracak ve potansiyel müşteriler çekmenin yanında daha önce işlerinizi satın almış kişilerle uzun süreli bir ilişki kurmanıza vesile olacaktır.

Bu noktada sanatçıların ve yaratıcıların farklı bakış açıları var, kimisi diğer işlere bakmadan özgürce yaratıcılığı konuşturmak gerektiğini savunurken, kimi de başka işlerin ilham verebileceğini savunur. Benim tavsiyem, sizin için işe yarayan neyse onu yapmaktır. Bu konuda doğru yöntemlerin sayısı birden fazla. Biraz dolaşmak, bakınmak ve arama yapmak isterseniz: Depositphotos görseller.

Kendi tanıtımını yap

50 milyondan fazla görsel ve yüz binlerce içerik tedarikçisinin arasından fark yaratarak öne çıkmak hiç kolay değil. Fotoğraf, illüstrasyon ve vektör ihtiyacı olan müşteriler için de, bu kadar çok şeyin arasında projeleri için doğru ve en uygun şeyi bulmak kolay değil. Neyse ki Depositphotos, bir aracı kurum olarak iki tarafında ihtiyaçlarını karşılamaya hazır. Depositphotos, altyapısı sayesinde tedarikçilerin kendi tanıtımlarını yapmalarına imkan veriyor, hatta teşvik ediyor.

Bir tedarikçi olarak kendi müşterilerinizi bulmanız, onlarla doğrudan iletişime geçmeniz teşvik ediliyor. Depositphotos sadece aracı kurum/ajans olarak size altyapı sunuyor. Twitter, facebook, instagram ve diğer mecralardan kendi tanıtımınızı yapabilir, buradan bulduğunuz veya hali hazırda iletişimde olduğunuz müşterilerinizi Depositphotos sunucuları üzerindeki hesabınıza yönlendirebilirsiniz. Burada teşvikten bahsedelim; sizin verdiğiniz bağlantı adresi (link) aracılığıyla gelen ve satın alan müşterilerden normalden çok daha fazla kazanıyorsunuz. Eğer bu link ile gelen müşteri ilk kez kayıt oluyorsa daha da fazla oranda kazanıyorsunuz. O müşteri, yani yeni üye, herhangi bir içerik tedarikçisinin herhangi bir görselini satın aldığı anda bir sene boyunca bu satıştan da bir pay alma hakkınız doğuyor. Üstelik ne kadar çok müşteri çekerseniz o kadar da pay hakkınız oluyor. Bu durumda, hem kendi satışlarınızdan hem de başka tedarikçilerin satışlarından da kazanıyorsunuz.