Çocuklu Kadınlara 5 Kapılı Evoque

Finans
Range Rover, bir süre önce kapılısını tanıttığı ve 2011’in Eylül ayında pazara çıkaracağını duyurduğu Evoque’un 5 kapılı versiyonunun da aynı tarihte satılacağını açıkladı. Range Rover&rsq...
EMOJİLE

Range Rover, bir süre önce kapılısını tanıttığı ve 2011’in Eylül ayında pazara çıkaracağını duyurduğu Evoque’un 5 kapılı versiyonunun da aynı tarihte satılacağını açıkladı.

Range Rover’in Paris Otomobil Fuarı’nda 3 kapılısını gösterdiği yeni modeli Evoque’un 5 kapılı modelinin fotoğrafları da yayınlandı. 5 kapılı Evoque, 3 kapılı model kadar iç gıcıklayıcı görünmüyor ama fazla iki kapısından ötürü daha pratik olacağı kesin. Her versiyon da 2011 yılının eylül ayında piyasaya çıkacak. Tasarımın hakkını yemeden Range Rover’in tüketicinin karşısına otomobili seven herkesi etkileyecek bir tasarımla çıktığını kabul etmek gerekiyor.

Evoque gerek 3, gerekse 5 kapılı modeliyle piyasa çıkacağı söylenen 2011 yılının sonundan itibaren kesinlikle yeni bir hayran kitlesi yaratacak. Otomobilin 3 kapılı versiyonu tanıtılırken hedef kitlenin kadınlar olduğu belirtilmiş, toplam satışların en az yarısının kadın sürücülere yapılmak istendiği açıklanmıştı. Eğer 3 kapılı Evoque’u yalnız yaşayan kadınlar satın alacaksa, 5 kapılı versiyonu kesinlikle çocuklu kadınlar satın almak isteyecektir. Tabii bu otomobilin de, tıpkı diğer Land Rover modelleri gibi kendi segmentinin premium kategorisinde yer alacağını hatırlatmak gerek. Evoque, bu segmentte artık alışıldığı üzere iki ve dört tekerlekten çekişli olarak satışa sunulacak. 3 ve 5 kapılı versiyonların boy, en, aks mesafeleri aynı. Avrupa satış fiyatlarının, vergiler ülkelere göre farklılık gösterse de iki tekerlekten çekişli versiyon için 35 bin Euro, dört tekerlekten çekişli olan için ise 37 bin Euro’dan başlayacağı açıklandı. Türkiye fiyatları için 2011 yılını beklemek gerekiyor.

Evoque, kadın otomobil kullanıcıları sadece tasarımıyla, renkleri ve iç mekân tasarımıyla değil, aynı zamanda uzayıp giden opsiyon listesiyle de etkilemeye çalışıyor. Gelişmiş bir park asistanı, iç ekrandan otomobilin tüm çevresinin 5 adet kamerası, DVD eğlence sistemi gibi aksesuvarların yanı sıra çift renkli deri koltukları ve iç gıcıklayıcı gövde renkleriyle Evoque bir otomobilden çok 4 metre 35 santimetre boyunda prestijli bir mücevher gibi sunuluyor.

Yeni Evoque’un içi de dışı gibi albenili tasarlanmış. İç mekânında oldukça fazla deri kullanılan otomobilde, Jaguar XF serisinde kullanılan çevirmeli vites düğmesine yer verilmiş

5 KAPILI VERSİYON DAHA RAHAT

5 kapılı versiyonun tavanı 3 kapılı modele göre önden üç, arkadan ise 4 santimetre daha yüksek. 3 kapılı modelde boyu 1 metre 78 cm’nin üzerindeki yolcular arka koltukta başlarını eğerek oturmak zorundayken, 5 kapılı modelin arka koltukları 1 metre 80 cm’nin üzerindeki yolcular için bile rahat bir yolculuk imkânı sunacak. Yeni Evoque’un üzerine başlangıçta 150 ve 190 beygir gücünde 2.2 litre TD4 ve SD4 dizel ve 240 beygir gücünde Si4 2.0 Turbo benzinli motorlar bulunacak.

HT EKONOMİ